Aynen buna katılıyorum 68 adet vagona ihtiyacımız var 30 adet sıfır alınacak inşallah Almanyada bogestrada bizim sisteme uyumlu dolu vagon vardır diye tahmin ediyorum bi 30 adet 2.el b 80 al çalıştır kıvamında olur.Alttakini al koy hatta teste falan gerek yok.Açıklanan vagon sayısına ekstra olarak 2.el b80 düşünülebilir bence
Biraz inceledim bogestra 25 adet b80d yi modernize ediyormuş hayaller suya düştü şimdiden B80 neo model olmuş eski araçlar.![]()
Duewaglar t4 kta'larla takas olur ancakDuewagları bu ile takas edebiliyormuyuz ? Bunlar daha iyi
Başlık öyle kalmıştır, alınan vagonların ödemesini kapsıyordur benceŞehirhastanesi etabı için alınacak 20 vagon harici 68 adet vagon için hala yarım programında başlık bulunuyor.Hatta 2026 için 2.8 milyar tl yatırım planlanmış bakalım ekstra bir ihale yada 20 vagona ek gelecek mi?
Ekli dosyayı görüntüle 31169
Böyle birşey söz konusu değil bilginiz olsun.Benim tahminimce yeni vagonlar alınana kadar Bakanlık Duewagları alıp Sakarya'daki Türasaş fabrikasında iyice bir elden geçirip komple revize yapıp Şehir Hastanesi hattına ve diğer hatlara yeni vagonlar gelene kadar onları verecek gibi geliyor.
Bizimki sadece bir varsayım abi. Tabiiki de böyle birşey olmaz.Böyle birşey söz konusu değil bilginiz olsun.
Bu vagonları biran önce elden çıkarmak gerek 1 yada 2 set kalsın gerisini şutlayalım biran önce bu yıl umarım bir yere verirler bunları.Bizimki sadece bir varsayım abi. Tabiiki de böyle birşey olmaz.
Abi tamam 1-2 set dursun sağlam olanlardan (sağlam varsa eğer) fakat bu vagonları hangi belediye veya firma alacak ki kabul edilir mi muamma bu da ? Depo da hareket ediyorlar bazen görüyoruz ama bunları da aynı Otokar Dorukları Zonguldağa hibe ettiğimiz gibi bu trenleri en iyi hangi hatta ve şehre uyacak şekilde hibe de edilebilir. Bir iki tane set de yedek parça olarak dursa aynı parça bulunması zor olabilir belki diye veya şu da olabilir alıp elektronik aksamları falan söküp B Kafe,Şehir Lokantası konseptinde bile kullanabiliriz. Raylı sistemler bölümü olan liselere örnek araç olarak da incelenmesi için vs. verliebilir.Bu vagonları biran önce elden çıkarmak gerek 1 yada 2 set kalsın gerisini şutlayalım biran önce bu yıl umarım bir yere verirler bunları.
Elden çıkarsınlarda zamanla gelecek vagonlara yer açılsın bursaraya artık teknolojik ve yeni sinyalizasyon sistemine uyumlu vagonlar lazım.Abi tamam 1-2 set dursun sağlam olanlardan (sağlam varsa eğer) fakat bu vagonları hangi belediye veya firma alacak ki kabul edilir mi muamma bu da ? Depo da hareket ediyorlar bazen görüyoruz ama bunları da aynı Otokar Dorukları Zonguldağa hibe ettiğimiz gibi bu trenleri en iyi hangi hatta ve şehre uyacak şekilde hibe de edilebilir. Bir iki tane set de yedek parça olarak dursa aynı parça bulunması zor olabilir belki diye veya şu da olabilir alıp elektronik aksamları falan söküp B Kafe,Şehir Lokantası konseptinde bile kullanabiliriz. Raylı sistemler bölümü olan liselere örnek araç olarak da incelenmesi için vs. verliebilir.
Siemensler de yıllara meydan okuyor ama onlar da gitmez diye düşünüyorum. Bursaray için en modern ve teknolojik vagonlar gelmesi artık şart oldu. Sinyalizasyon sistemini de artık tüm vagonlara uyumlu hale getirmek lazım.Elden çıkarsınlarda zamanla gelecek vagonlara yer açılsın bursaraya artık teknolojik ve yeni sinyalizasyon sistemine uyumlu vagonlar lazım.
Siemens bu sisteme en uygun araç onlar daha 30 yıl kullanılır.Siemensler de yıllara meydan okuyor ama onlar da gitmez diye düşünüyorum
Siemensler de yıllara meydan okuyor ama onlar da gitmez diye düşünüyorum. Bursaray için en modern ve teknolojik vagonlar gelmesi artık şart oldu. Sinyalizasyon sistemini de artık tüm vagonlara uyumlu hale getirmek lazım.
Sanırım Haydarpaşa Garı’na bir tane raylı sistemlerle alakalı müze de açılacak. BeklerizAbi tamam 1-2 set dursun sağlam olanlardan (sağlam varsa eğer) fakat bu vagonları hangi belediye veya firma alacak ki kabul edilir mi muamma bu da ? Depo da hareket ediyorlar bazen görüyoruz ama bunları da aynı Otokar Dorukları Zonguldağa hibe ettiğimiz gibi bu trenleri en iyi hangi hatta ve şehre uyacak şekilde hibe de edilebilir. Bir iki tane set de yedek parça olarak dursa aynı parça bulunması zor olabilir belki diye veya şu da olabilir alıp elektronik aksamları falan söküp B Kafe,Şehir Lokantası konseptinde bile kullanabiliriz. Raylı sistemler bölümü olan liselere örnek araç olarak da incelenmesi için vs. verliebilir.
Sanırım Haydarpaşa Garı’na bir tane raylı sistemlerle alakalı müze de açılacak. Bekleriz
Belki EYT vururİyi bir bakımla raylı sistem vagonunu 80 yıl bile kullanırsın. Siemens'ler için emeklilik henüz çok erken.
Mezarda emeklilik yapmış b80 lere @Emirhan Sevdalı ne kötü çocuk bu ya![]()
Fabrikasyon 30 yıl ekonomik ömür biçiliyor zaten araçlara, 20 senede biz koysak 50 sene kullanım ömrüAbi HRS vagonları uzun ömürlü araç ya ondan dedim.
Şu an 25-26 yaşlarında bu vagonlar. Hadi 40 yıl diyelim ortada buluşalım.
Fabrikasyon 30 yıl ekonomik ömür biçiliyor zaten araçlara, 20 senede biz koysak 50 sene kullanım ömrü