Burulaş - Hangi Hatta Hangi Otobüs Vardı?

Bu hattı 1K, 2G gibi Selçukbey Caddesinden Ring yapsak nasıl olur?

Doğu minibüsleri kartlı sisteme entegre edildiğinde Siteler Hareket Merkezi'nde minibüs yığını oluşmaması açısından D4, D4A, D6, D6A, D7, D8, D8A, D9 gibi hatlar da uygun güzergah değişiklikleri ile bu şekilde ring yapılabilir.

16 CDB 768 - Karsan E Ata 12 2026, F1 hattında
16 BTA 515 - Karsan E Ata 18 2023 93 hattında

çalışıyor.

Ayrıca G7 hattının bölgesinde çalışıyorlar

Mesken - Kestel/Gürsu arası yolcu talebi bir yana Ertuğrulgazi ve Polis Okulu duraklarının bölge dinamiği itibarı ile her yüklenici ister istemez bu iki durağın bölgesinde çalışacaktır.

Yarın öbür gün Otosansit (Esenevler) durağı dönüşüme girdiğinde bu durağa 24B veya 24D hatları verilse ne olacak?

Erikli, Ertuğrulgazi, Polis Okulu ve hatta Yeşilyayla bölgesinde çalışacak.

Bundandır ki @ali 'nin durak bazlı dönüşüm yerine bölgesel dönüşüm - ortak havuz/rotasyon önerileri çok yerinde.

Ama konu Bursa ve Burulaş olunca işler bir ağır ilerliyor biliyorsunuz.

Yaztur'un 16İ hattında Burulaş'ın 16 NVE 41 / 341 Karsan Atak'ı çalışıyor.

Şu an sözleşmeli yüklenicilerde ciddi sıkıntılar var. Bursabeyi hatlarına henüz Burulaş takviyeleri düzenli olarak başlamadı (bir süre önce 25D'de Doruk çalışmıştı istisna olarak) ancak onlarda da sık sık araç arızaları oluyor.

Yaztur ve Bursabeyi'nin araç sorunları, Doğu ÖHO'nun geleceğinin belirsizliği ileride nelere sebep olacak zaman gösterecek. Aslında Doğu ÖHO mevcut çalışma sistemlerinden çıkıp Yaztur, Bursabeyi vb. gibi alt yüklenici olarak çalışmaya geçse bu muallakları çözülür çünkü onların işleyişinde, araçlarında vs. sıkıntı yok.

Düne kadar Burulaş takviyeleri, araç arızalarıyla andığımız Ayazlar dahi kendini toparlamaya başladı. Günün sonunda sözleşmeli taşımacılar elini eteğini çekip hatları kartlı sisteme geçecek durak minibüslerine ve Burulaş'a dağıtılmasa bari.

Günün sonunda sözleşmeli taşımacılar elini eteğini çekip hatları kartlı sisteme geçecek durak minibüslerine ve Burulaş'a dağıtılmasa bari.
Konuyla bağımsız olacak ama buradan söyleyeyim bence İnulaş ve Özyenice vs. bu tarz alt yükleniciler İnegöl Belediyesi ile falan anlaşıp Burulaş kaplaması fakat M plaka çalıştırırlar diye düşünüyorum.

Konuyla bağımsız olacak ama buradan söyleyeyim bence İnulaş ve Özyenice vs. bu tarz alt yükleniciler İnegöl Belediyesi ile falan anlaşıp Burulaş kaplaması fakat M plaka çalıştırırlar diye düşünüyorum.

İlçe belediyesi ile protokol, araç rengi değişikliği gibi uygulamalar neden yapılsın ki? Yani bir katkısı olacak mı işletime ya da sistemi değiştirecek mi?

İlçe belediyesi ile protokol, araç rengi değişikliği gibi uygulamalar neden yapılsın ki? Yani bir katkısı olacak mı işletime ya da sistemi değiştirecek mi?
Bence işletme sistemi değiştirilir diye tahmin ediyorum böylelikle yeni araç vs. alımı hatların işletim şekli ve güzergahlarda değişimler olur.

Bence işletme sistemi değiştirilir diye tahmin ediyorum böylelikle yeni araç vs. alımı hatların işletim şekli ve güzergahlarda değişimler olur.

Bu öneriyle olmasını istediğin şey ne tam çözemedim ama Bursa'da toplu taşıma hizmetlerine ilçe belediyeleri kolay kolay müdahil olmaz. Birçok şehirde gördüğümüz, ilçe belediyeleri tarafından işletilen ring otobüsü vb. uygulamaların da Bursa'da örneği yok mesela.

Ayrıca İnulaş ve Özyenice halihazırda Burulaş ile yaptıkları anlaşmaya dayalı faaliyet gösterirken burada İnegöl Belediyesi'nin ne gibi artısı olacak o da muamma. Yeni araç alımı demişsiniz ama bunu İnegöl Belediyesi yerine Burulaş'ın yaptırması daha doğru olur.

16 CDB 768 (2026 Karsan E Ata) ve 16 ASC 594 (2024 Karsan E Ata) an itibarı ile F1 hattında,
16 BBE 597 (2021 Karsan E Ata) H4 hattında,
16 BTA 515 (2023 Karsan E Ata Körüklü) hat dışı olarak Karsan fabrikasında
16 ASV 595 ve 16 BBE 596 plakalı Karsan E Ata'lar herhangi bir hattan veya hat dışı olarak herhangi bir konumdan sinyal vermiyor.

Geri