Havaist / Bursa - Sabiha Gökçen Havalimanı Arası Yolcu Taşımacılığı

Bir ara UKOME kararı ile İstanbul varışlı ve bitişli hatların son durağı Esenler Otogar olmak zorundaydı. SGH hatları ve Trakya yönünden gelenler hariç. Eğer bu durum değiştiyse yapılabilir elbette. Hatta Kavacık bile mümkün. Oradan da iyi dağılım olabilir Avrupa Yakası'na.

Son düzenleme:
önceden yarım saatte bir gerçekleşen seferler şimdi sessiz sedasız genel olarak saatte bir olacak şekilde düşürülmüş, bu Havaist ne yapmaya çalışıyor acep... Başlık da ıssız kalmış biraz canlılık katalım.

Not: Görüntüleri büyütmek gerekiyor..

Ekran görüntüsü 2026-07-20 125314.webp Ekran görüntüsü 2026-07-20 125345.webp

Ne yapmaya çalışacak? Sık çalıştığında araç dolmuyorsa aracın dolu gidip gelmesi için seferleri seyrekleştirecek.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Havaist yakında BBBUS (Burulaş)'tan kendilerine geçen araçları da elden çıkarıp tamamen 34 plakalı beyaz otobüslerle işletim yapacak ya da belki de yapmaya başladı. Gidip bakma fırsatım olmadı.

Ne yapmaya çalışacak? Sık çalıştığında araç dolmuyorsa aracın dolu gidip gelmesi için seferleri seyrekleştirecek.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Havaist yakında BBBUS (Burulaş)'tan kendilerine geçen araçları da elden çıkarıp tamamen 34 plakalı beyaz otobüslerle işletim yapacak ya da belki de yapmaya başladı. Gidip bakma fırsatım olmadı.
İste bu halka hizmet olmuyor özelleştirmenin sonucu bunlar devlet ve belediye eliyle yapılan hizmetlerin para uğrunaözelleştirilip halkın mağdur edilmesi kabul edilmemeli.

İste bu halka hizmet olmuyor özelleştirmenin sonucu bunlar devlet ve belediye eliyle yapılan hizmetlerin para uğrunaözelleştirilip halkın mağdur edilmesi kabul edilmemeli.

Yurtdışında da havalimanı otobüslerini Flibco gibi özel şirketler işletiyor özelleştirme her yerde.

Ama Flibco düzenini oturtmuş ve kaliteli hizmet veriyor. Bizdeki Havaist bir Flibco olamayacak o belli.

Belediyeler havalimanı otobüsü işlettiğinde de takdir edersiniz ki biletler çok ucuz değildi 👍🏻

Burulaş'daki araçlar en son satılığa çıkmıştı Tourismo ve Safir Plus vardı hatta ilan paylaşmışlardı. Alımlar kime gittiği kimin aldığı konusnda bilgi yok galiba.

İnsanlar diğer firmaları tercih ediyor normal. Fiyatları düşünmediklerini sürece böyle devam eder

Türkiye'de uygun fiyata hizmet vermeye çalışanı hep cezalandırıyorlar. Ucuza ekmek satana dava açarlar, ucuza lahmacun satanı haddinden fazla denetleyip bir açığını bulamayınca yıldırmaya çalışırlar...

Flixbus yurtdışında ucuz yolcu taşımacılığı sunan bir şirket ancak Kamil Koç'u satın aldığında aynı politikayı birebir Türkiye'de uygulayamadı.

Ucuza satanı/hizmet vereni cezalandırmak yerine fırsatçıyı cezalandırsalar her şey daha farklı olurdu.

önceden yarım saatte bir gerçekleşen seferler şimdi sessiz sedasız genel olarak saatte bir olacak şekilde düşürülmüş, bu Havaist ne yapmaya çalışıyor acep... Başlık da ıssız kalmış biraz canlılık katalım.

Not: Görüntüleri büyütmek gerekiyor..

Ekli dosyayı görüntüle 49331 Ekli dosyayı görüntüle 49332
Havaist web sitesinde yaptığım gözlemlere göre hat Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri bu şekilde, geri kalan günlerde ise genel olarak yarım saatte bir olacak şekilde işletiliyor. Garipsedim açıkcası...

Havaist web sitesinde yaptığım gözlemlere göre hat Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri bu şekilde, geri kalan günlerde ise genel olarak yarım saatte bir olacak şekilde işletiliyor. Garipsedim açıkcası...

Muhtemelen bu belirttiğin, diğer günlere göre sefer aralığı daha seyrek olan günlerde dönüşümlü olarak araçlar/şoförler dinleniyor. Aklıma direkt bu geldi ama bunun için sefer seyrekleştirmek yerine yedek araç ve dinlendirici şoför uygulaması olsa daha iyi olurdu.

Bu arada diğer günlerde Havaist'in tüm araçları aynı anda seferde oluyor mu yoksa yatan araç var mı?

Muhtemelen bu belirttiğin, diğer günlere göre sefer aralığı daha seyrek olan günlerde dönüşümlü olarak araçlar/şoförler dinleniyor. Aklıma direkt bu geldi ama bunun için sefer seyrekleştirmek yerine yedek araç ve dinlendirici şoför uygulaması olsa daha iyi olurdu.

Bu arada diğer günlerde Havaist'in tüm araçları aynı anda seferde oluyor mu yoksa yatan araç var mı?
şimdi Havaist'in Canlı Takip kısmına göz attım. 34 PNP 758 plakalı araç Bursa Terminalinden, 34 NFB 719 plakalı araç ise Balıkesir Terminalinden sinyal veriyor. Diğer araçların konum bilgileri henüz ulaşmadığı için sinyal verdiği yerler de gözükmüyor.

Geri