Arama, normal bir şekilde Avrupa'nın ayırdığı bir fon. Dizel araçlar için kredi zor bulunuyor iş elektrikliye gelince AB fonları devreye girip kolay krediye ulaşılıyor.Avrupa Birliği desteğiyle elektrikli otobüs alınan kaçıncı şehir ya bu?
Bu işte bir bit yeniği aramalı mıyım sizce?
Arama, normal bir şekilde Avrupa'nın ayırdığı bir fon. Dizel araçlar için kredi zor bulunuyor iş elektrikliye gelince AB fonları devreye girip kolay krediye ulaşılıyor.
Mesela şuan hangi elektrikli otobüs 31/A hattına dayanabilir, kaç tür atabilir?O zaman çok iyi. Belediyelerin araç teminini kolaylaştıracak bir durum oluyor. Sonuçta hizmetin bir şekilde sunulması gerekiyor. Alınamayan dizel otobüstense alınabilen elektrikli otobüs daha mantıklı tabii.
Mesela şuan hangi elektrikli otobüs 31/A hattına dayanabilir, kaç tür atabilir?
Benim şahsi düşüncem pantograflı otobüslerin daha iyi iş göreceği hele bir de ultra hızlı şarj ediyorsa mükemmel
Her yere tel döşemek ayrı bir iş ve olmaz. Daha yolun başındayız bu elektrikli otobüs konusunda, daha çok yol kat edilecekPantograflı elektrikli otobüsleri de gireceği sürekli şarj döngüsünden dolayı sağlıklı bulmadım. Troleybüs daha iyi sanki.
Mesela şuan hangi elektrikli otobüs 31/A hattına dayanabilir, kaç tür atabilir?
Her yere tel döşemek ayrı bir iş ve olmaz. Daha yolun başındayız bu elektrikli otobüs konusunda, daha çok yol kat edilecek
Zorlanmasını vs geçtim AB fonlarından istediğin gibi kredi alabilirsin. Malatya'da ki sistem uygulanabilir. Tabi yine araçların tırmanma yüzdesine bakmak lazımMudanya Hızlı Otobüs projesinin troleybüs olarak gerçekleştirilmesini de konuşmuştuk. Zira dizel otobüsler, özellikle BMC Procity 18, Mudanya rampasında epey zorlanacaktır.
Zorlanmasını vs geçtim AB fonlarından istediğin gibi kredi alabilirsin. Malatya'da ki sistem uygulanabilir. Tabi yine araçların tırmanma yüzdesine bakmak lazım
Yola manyetik vericiler döşemek lazım o şekilde bataryalar hiç bitmeyecek tabi bunu bizim ülkede uygulamak imkansız![]()
%18 ciddi bir değer, Mudanya yolu %8-10 arasında diye biliyorumBozankaya, aracın kataloğunda %18 eğime kadar çıkabildiğini belirtmiş, uygun mudur?
Katenersiz tramvay gibi uygulama yapılabilir. Bozankaya bunu uygulayabilirYola manyetik vericiler döşemek lazım o şekilde bataryalar hiç bitmeyecek tabi bunu bizim ülkede uygulamak imkansız![]()
Zaten yapsalar bile 1 aya bozulur buski ve uedaş içine eder onlarınAbi iyice manyetik alana maruz bırakmayalım şehirleri ya zaten baz istasyonları yetiyor