Reşat Kanburoğlu
WT Kullanıcı
Teşekkür ederim.@Reşat Kanburoğlu Gözünüz aydın çalışmalar başlamış.
Teşekkür ederim.@Reşat Kanburoğlu Gözünüz aydın çalışmalar başlamış.
Şantiyedeki kazı gerekli derinliğe ulaşmadan bu makineyi neden monte ediyorlar anlamış değilim tbm'i bütün halde indiremezler sonuçta
Kazı devam etmedikçe çalışmalar başlamış demek için erken fakat fotoğrafta yeni strut boruların geldiği görülüyor buda kazıların yakında devam edeceğini gösteriyor
Ancak diğer istasyonlarda belirgin bir hareket yok aydınlarda arsadaki otlar biçilip yerine çakıl serilmişti fakat bundan başka gelişme olmadı
Tüm istasyonlar şaft kazısı için hazır vaziyette kapanan şaftların yeniden açılma haberleri yakında gelebilir
Katılıyorum. Ben de bugün şantiyeyi yerinde ziyaret ettim. Şu an için "TBM montajı başladı" demek erken olur. Ancak sahada kule vinç, mobil vinç ve yeni ekipmanlar dikkat çekiyordu. Mahalle sakinleri de son günlerde kamyon trafiğinin belirgin şekilde arttığını söyledi. Önümüzdeki haftalarda kazıların yeniden hızlanmasıyla birlikte tablo daha net ortaya çıkacaktır. Takip etmeye devam edeceğim.Şantiyedeki kazı gerekli derinliğe ulaşmadan bu makineyi neden monte ediyorlar anlamış değilim tbm'i bütün halde indiremezler sonuçta
Kazı devam etmedikçe çalışmalar başlamış demek için erken fakat fotoğrafta yeni strut boruların geldiği görülüyor buda kazıların yakında devam edeceğini gösteriyor
Ancak diğer istasyonlarda belirgin bir hareket yok aydınlarda arsadaki otlar biçilip yerine çakıl serilmişti fakat bundan başka gelişme olmadı
Tüm istasyonlar şaft kazısı için hazır vaziyette kapanan şaftların yeniden açılma haberleri yakında gelebilir
Ben bi ara her ay gidiyordum emek şantiyesine sonra saldımBenim rota neredeyse belli oldu:
1.Aydınlar İstasyonu – Şaft açıldı mı, kazı başladı mı?
2.Emek İstasyonu – TBM montajı, vinçler ve sahadaki hareketlilik.
3.Cumhuriyet Mahallesi – Zaten evime yakın olduğu için gelişmeleri sık sık kontrol edebilirim.
Bence M13'ün en sıkı gönüllü takipçilerinden biri olacağım.
Umarım yakın zamanda Aydınlar'dan da, Emek'ten de "kazılar yeniden başladı" haberlerini görürüz. O gün geldiğinde benim heyecanımı tahmin edemezsiniz.
Bu gidişle şantiye bekçisi beni görünce, "Yine mi sen?" der gibi bakacak.![]()
Yeniden gidersiniz yakında inşallahBen bi ara her ay gidiyordum emek şantiyesine sonra saldım
Düşünmesi bile harika. Yıllardır Parseller, Meclis ve Sarıgazi gibi metroya erişimi olan semtlere imrenerek baktık. Umarım M13 hattı tamamlandığında Cumhuriyet Mahallesi de aynı imkâna kavuşacak. O zaman bizim de diğer metroya yakın mahallelerden bir farkımız kalmayacak. Hatta istasyona bu kadar yakın oturanlar için ulaşım çok daha kolay ve konforlu olacak. Umarım bu güzel günleri hep birlikte görürüz.Yeniden gidersiniz yakında inşallah
Bu paylaşımın dili oldukça iddialı ve büyük ölçüde isimsiz bir şantiye çalışanına dayandırılıyor. Tek başına böyle bir ekran görüntüsü, iddianın doğru olduğunu göstermeye yetmez.Maalesef kötü
Görsel doğru, ben de gidip yerinde gördüm.
Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Umarım finansman sorunu en kısa sürede çözülür ve M13 Yenidoğan–Söğütlüçeşme Metro Hattı'nda çalışmalar hız kazanır. Cumhuriyet Mahallesi, Aydınlar, Sarıgazi ve Yenidoğan'da yaşayan binlerce kişi bu hattı uzun yıllardır bekliyor.Bu hattın yüklenici firması, yaşanan finansman ödemeleri nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çeşitli başvurularda bulunmuştu. Bu durum da projenin ilerleyişini doğrudan etkileyen başlıca unsurlardan biri oldu.
Bugün itibarıyla bakıldığında, 2024 yılından bu yana projede yaklaşık %8 seviyesinde fiziki ilerleme kaydedildiğini de hatırlatmak gerekiyor. Bu oran, çalışmaların tamamen durduğu anlamına gelmese de ilerlemenin istenilen hızda olmadığını gösteriyor.
Bu nedenle hatla ilgili kayda değer ve sahada somut olarak hissedilecek gelişmelerin ancak 2027 yılının son çeyreğinden itibaren görülmeye başlanacağını düşünüyorum.
Projenin önündeki en büyük engel ise maalesef finansman konusu.
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda öncelik verdiği iki önemli metro projesi bulunuyor. Bunlardan ilki 29 Ekim 2026 tarihinde açılması hedeflenen M12 Ümraniye–Ataşehir–Göztepe Metro Hattı, diğeri ise 2027 yılı Mayıs ayında hizmete alınması hedeflenen M10 Pendik Merkez–Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı.
Benim değerlendirmeme göre, bu iki hattın büyük ölçüde tamamlanmasının ardından M13 hattına daha yoğun kaynak ve iş gücü ayrılabilecek. Bu nedenle M13’te kısa vadede ciddi bir ivmelenme beklemiyorum.
Bununla birlikte M13, Anadolu Yakası açısından son derece kritik ve stratejik bir proje. Tamamlandığında bölgenin en önemli raylı sistem hatlarından biri olacağına şüphe yok.
Ancak mevcut ilerleme seviyesi, finansman koşulları ve öncelikli projeler birlikte değerlendirildiğinde, hattın bu dönemde hizmete alınmasının zor olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemlerime göre açılışın 2029–2034 yılları arasında gerçekleşmesi daha olası görünüyor. Elbette bu sadece mevcut koşullara dayalı bir değerlendirmedir; finansman ve yapım sürecinde yaşanabilecek olumlu gelişmeler takvimi öne çekebilir.
Teşekkür ederim.Ayrıca reşat bey sizi reddite transitturkey'e bekleriz m13'le alakalı çoğu yeni gelişmeyi ilk oradan fotoğraflar ile beraber paylaşıyoruz
Takip edip sahadan bilgi paylaşmanız güzel. Umarım bu bekleyiş daha fazla uzamaz ve bir gün Emek Şantiyesi'nde gerçekten TBM montajını konuşuruz. Bölge halkı M13 Yenidoğan–Söğütlüçeşme Metro Hattı'nı uzun yıllardır bekliyor.Fotoğraftaki açıklama bana ait şantiyeye 2 gün önce gittim
Ben 1 yıldır her ay emek şantiyesine gidiyordum ozamanlardada 2 ay sonra başlar 1 ay sonra başlar gibi şeyler duyuyordum fakat bunların hiçbiri gerçekleşmedi
Tbm'in Romanyaya gitmesi mantıklı geldi zaten kazılar bitmeden ne tbm kurması arkadaş moduna girmiştik
2027 ilk çeyrekte m10,m12,m4 bittiği zaman somut gelişmeler olucaktır.
Fakat bilinmez birgün ibb çat diye finanasmanı ayırıp çalışmalara başlayabilir yinede biz emeği ara ara yoklayacağız
Firmanın bakanlığa yaptığı başvurular derken ?Bu hattın yüklenici firması, yaşanan finansman ödemeleri nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çeşitli başvurularda bulunmuştu. Bu durum da projenin ilerleyişini doğrudan etkileyen başlıca unsurlardan biri oldu.
Bugün itibarıyla bakıldığında, 2024 yılından bu yana projede yaklaşık %8 seviyesinde fiziki ilerleme kaydedildiğini de hatırlatmak gerekiyor. Bu oran, çalışmaların tamamen durduğu anlamına gelmese de ilerlemenin istenilen hızda olmadığını gösteriyor.
Bu nedenle hatla ilgili kayda değer ve sahada somut olarak hissedilecek gelişmelerin ancak 2027 yılının son çeyreğinden itibaren görülmeye başlanacağını düşünüyorum.
Projenin önündeki en büyük engel ise maalesef finansman konusu.
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda öncelik verdiği iki önemli metro projesi bulunuyor. Bunlardan ilki 29 Ekim 2026 tarihinde açılması hedeflenen M12 Ümraniye–Ataşehir–Göztepe Metro Hattı, diğeri ise 2027 yılı Mayıs ayında hizmete alınması hedeflenen M10 Pendik Merkez–Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı.
Benim değerlendirmeme göre, bu iki hattın büyük ölçüde tamamlanmasının ardından M13 hattına daha yoğun kaynak ve iş gücü ayrılabilecek. Bu nedenle M13’te kısa vadede ciddi bir ivmelenme beklemiyorum.
Bununla birlikte M13, Anadolu Yakası açısından son derece kritik ve stratejik bir proje. Tamamlandığında bölgenin en önemli raylı sistem hatlarından biri olacağına şüphe yok.
Ancak mevcut ilerleme seviyesi, finansman koşulları ve öncelikli projeler birlikte değerlendirildiğinde, hattın bu dönemde hizmete alınmasının zor olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemlerime göre açılışın 2029–2034 yılları arasında gerçekleşmesi daha olası görünüyor. Elbette bu sadece mevcut koşullara dayalı bir değerlendirmedir; finansman ve yapım sürecinde yaşanabilecek olumlu gelişmeler takvimi öne çekebilir.
bu konuda kesin bir bilgi yok. 2025 yılında ulaştırma bakanı abdulkadir uraloğlu ibb'nin metro inşaatlarını yapan üç şirketin ödeme aksaklıkları ile ilgili kendileri ile görüştüğünü belirtmişti. bu şirketler arasında m13 hattından sorumlu doğuş inşaat'ın olup olmadığını bilmiyoruzFirmanın bakanlığa yaptığı başvurular derken ?
Bunu detaylandırabilirmisiniz