Temsa

Sadece inip inmemeden değil, engelli (tekerlekli sandalye) erişimi gereği araç iki kapılı da olsa ikinci kapının ortada olması şart. Eski araçlar gibi önde ve arkada kapı bulundurduğunuzda tekerlekli sandalye erişimi imkansız hâle gelir.

İkinci kapının bazı araçlar gibi öne yakın olmasındansa özellikle yeni 12 metreler ile birlikte diğer kısa araçlar gibi arka aksın hemen önünde olması çok iyi olur. Bu halde 12 metrelik araçlarda aracın arkasından 2. kapıya erişim zor olsa da 8-10 metrelik araçlarda o kadar sorun değil. Zaten 8 metre sınıfında 2. kapının arkasında bir sıra koltuk + arka beşli bulunuyor.

15TY hattında iki kapılı araç olarak Karsan Atak bulunuyor. O araca da işkence diyorsanız artık 🤷‍♂️
Aracın kapasitesi çok problemli İstanbul için. Arka kapıdan sonra ayakta yolcu yok. Hacim potansiyeli maksimum verimlilikle kullanılamıyor. Deneyimlemeniz gerekiyor.

Engelli erişimini atılmıştım. Hatırlattığınız iyi oldu. 👍🏻

Ben 1th de otokar 220 le kullanıyorum hergün 3 kapılı olması büyük avantaj en arka koltuklardan birinde oturunca hemen iniyorsun sorunsuz yani 9,5 metrelik temsa avenue neo bence bursa yolları için en iyi otobüs konumunda.
Bu araca ben de bayılıyorum ama ulaşım sektörü aynı elektriği almıyor bu araçtan.

Bu araca ben de bayılıyorum ama ulaşım sektörü aynı elektriği almıyor bu araçtan.
Maalesef orta seviyede yolcusu olan hatlar için 9,5 metre 3 kapılı modeller gerçekten güzel.12 metre çalıştırmak zarar yazıyor o yüzden filo yapılanmasında kesinlikle olmalılar.

Geri