YHT - Bandırma - Bursa - Osmaneli Hızlı Tren Hattı 🚄

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan:
Hızlı trenin Bursa Garı yanında otopark alanı var. Ulaştırma ve Altyapı Genel Müdürümüz Sayın Dr. Yalçın Eyigün’ün şantiyedeki koordinasyon toplantısında, ayrılan otopark alanının küçük olduğu görüldü. Sayın Genel Müdürümüzün talimatıyla, Gar yanındaki otopark alanını büyütmek için yeni proje yapılıyor.
Kaynak: Olay - Ahmet Emin Yılmaz

Hiçbir işimiz tam değil. En azından açılmadan fark edilmiş.

Son düzenleme:
Garın içini görebilsek tahminlerimiz çok netleşecek
Garı üstünü kestirebiliyor insan
Çatının kapanması mevzusu çok hızlı gidebilir
ama iç kısmı görmedigimiz için muamma artıyor
Gar inşaatında çalışan bir arkadaşım var çatı gibi içerisinde de her şey yarım arkadaşlar 2027 mart nisandan önce açılmaz yaza bile sarkıtabilirler bence yapılmak istense 3-4 aylık iş var ama yapılmıyor ne hikmetse :)

Gar inşaatında çalışan bir arkadaşım var çatı gibi içerisinde de her şey yarım arkadaşlar 2027 mart nisandan önce açılmaz yaza bile sarkıtabilirler bence yapılmak istense 3-4 aylık iş var ama yapılmıyor ne hikmetse :)
Çünkü testlere dahi başlayamadılar osmanelindeki makas yapımları en az 1 ay uzattı işi testlere parelel garıda bitrirler ben mart ayını açılış ayı olarak görüyorum.

Çünkü testlere dahi başlayamadılar osmanelindeki makas yapımları en az 1 ay uzattı işi testlere parelel garıda bitrirler ben mart ayını açılış ayı olarak görüyorum.
Hadi makası bitiremedin bari kaba inşaatlarını bitir her şey mi yarım yamalak yavaş gider @Efe16 :) ÇE-KA açılsın da ondan sonra odak Bursa'ya kayar diye düşünüyorum temennim o yönde:)

Evet ya artık yapılsın şu hat binelim
Ayrıca bu zamanlarda makas bitip test trenleri raylarda olucaktı ne oldu? Çok inandırıcı değildi zaten
İnandırıcılıktan çok işler bitmedi diyelim ona güzel yapsınlarda sonra sıkıntı yaşamayalım makas en önemli konu herşeyi yarım yamalak yapıyorlar bare bu iş düzgün olsun.

2027 Haziran’a kalmaz. 2027 Mart sonu ya da Nisan başı olur.

Test süreci başlatıldıktan sonra 120 günlük zorunlu test süreci başlayacak.

Tıpkı Çerkezköy - Kapıkule hattında olduğu gibi.

Hattın test sürüşleri Ulaştırma Ve Altyapı Bakanın katılımlarıyla gerçekleşmişti.

• 6 Haziran 2026 tarihinde başlamıştı.
• 4 Ekim 2026 tarihinde 120 günlük zorunlu test süreci sona erecek olup, yolculu işletmeye hazır hale getirilecek. Akabinde sertifikasyon alınarak işletmeye açılacak.

31 Ekim 2026 tarihine kadar hattı açmayı planlıyoruz

Bunun bir benzer örneği; Osmaneli - Yenişehir - Bursa hattında da olacak.

Dolayısıyla test sürüşleri ne kadar erken başlatılırsa hattın açılması da bir o kadar yakın olacaktır.

Ki Osmaneli bölgesindeki çalışmalar için ek 45 günlük süre verildi.

TCDD’nin de resmi açıklamasına istinaden verilen son tarih: 30 Eylül 2026

30 Eylül’de TCDD tarafından yeni bir duyuru yapılacak.

13 Eylül 2026 tarihi itibariyle Bursa - Yenişehir hattına enerji vermeye başlamıştık.

Ekim ayı içerisinde Yenişehir - Osmaneli etabına enerji vermeye başlayacağız.

Test trenimiz ise 29 Ekim’e yetiştirmeye çalışacağız.

Tüm çalışmaların ardından 120 günlük zorunlu test süreci başlamış olacak.

Hattımızın belirlenen açılış takvimi:
31 Mart 2027 - 30 Nisan 2027 olarak belirlenmiştir.

Saygı ve Sevgilerimle,

3-4 aylık bir öteleme söz konusu sadece hatla alakalı değil yapılan yol ve bursaray inşaatlarıda bu döneme anca yetişecektir.

Osmaneli bizi bitirdi orası beklediğimizden çok uzun sürdü. Yoksa testlere çoktan başlamıştık.
2-3 ay geç olsun, güç olmasın.
Bu hattı açmak için TCDD ekibi olarak canla başla sahadayız.
Saygılar 🙏

Osmaneli bizi bitirdi orası beklediğimizden çok uzun sürdü. Yoksa testlere çoktan başlamıştık.
2-3 ay geç olsun, güç olmasın.
Bu hattı açmak için TCDD ekibi olarak canla başla sahadayız.
Saygılar 🙏

Şefim bilgiler için çok teşekkürler. Osmaneli makası hakkında bir sorum var. Tamamen bilmediğimden soruyorum ve kulağa çok cahilce gelebilir:

Bu makasta ters gidip / uzayıp sizleri zorlayan noktalar neler oldu? Teorik / plan kısmı pratiğe dökerken yapım ve inşaat işleri mi zorluyor? Makasların nasıl olacağı, nasıl işleyeceği projenin kağıt üzerinde belli değil mi? Neler ters gitti acaba?

Geç olsun güç olmasın. Sizleri asla yargılamıyorum. Sahada canla başla çalışıyorsunuz. Emeklerinize sağlık, iyi çalışmalar dilerim 🙏

Şefim bilgiler için çok teşekkürler. Osmaneli makası hakkında bir sorum var. Tamamen bilmediğimden soruyorum ve kulağa çok cahilce gelebilir:

Bu makasta ters gidip / uzayıp sizleri zorlayan noktalar neler oldu? Teorik / plan kısmı pratiğe dökerken yapım ve inşaat işleri mi zorluyor? Makasların nasıl olacağı, nasıl işleyeceği projenin kağıt üzerinde belli değil mi? Neler ters gitti acaba?

Geç olsun güç olmasın. Sizleri asla yargılamıyorum. Sahada canla başla çalışıyorsunuz. Emeklerinize sağlık, iyi çalışmalar dilerim 🙏
Makas yapmak kolay değil.Geçitteki makas çalışması bile 2 ayda bitti o yüzden zaten kısa süreceğine inanmamıştım 4 ayı vardı en az veya 5 çünkü orda yaklaşık 8 makas var oyüzden uzun sürüyor

Makas yapmak kolay değil.Geçitteki makas çalışması bile 2 ayda bitti o yüzden zaten kısa süreceğine inanmamıştım 4 ayı vardı en az veya 5 çünkü orda yaklaşık 8 makas var oyüzden uzun sürüyor
madem bu işler bu kadar uzun sürüyordu
bu alanı çok önceden yapsalarmış
neden son ana bırakmışlar
bu makasın hatlara verilen elektrik ile ilgili bir hikayesi yoksa tabi

madem bu işler bu kadar uzun sürüyordu
bu alanı çok önceden yapsalarmış
neden son ana bırakmışlar
bu makasın hatlara verilen elektrik ile ilgili bir hikayesi yoksa tabi
İstanbul - Ankara hattı orası ha dedinmi kapatamazlardı en makul zaman seçilmiş ama inşaat süresini kestirememişler birde kaç tane sefer iptal hala sanırım ordanda büyük kayıp var zor oluyor ama oluyor en azından testler benim için hiç önemli değil isterse 6 ay sürsün ama şua hat fiziki olarak tamamlansın tek derdim bu artık.

Geri