Emirhan Sevdalı
WT Kullanıcı
Geçenlerde Altıparmakta yanan 16 M 00046 Mercedes conectodan haber var mı plaka seferlere çıkıyor mu başka bir araç ile
Tamir ederler onu sıfır gibi olurAraç tescili hâlâ 2015 Conecto olarak gözüküyor demek ki araç değişmemiş ama şu an herhangi bir hatta da gözükmüyor. Demek ki yatırıyorlar aracı.
Ek sefer için bu saatlerde hep 12 metrelik araç koyuyorlar, yoksa okul çıkışında Atak yetmiyorŞu an 97A hattında 2338 kodlu Güleryüz Cobra çalışıyor sanırım Yeniceabat BTSO kampüsü için koydular.
Şu ÖHO 6 - 9 - 12 sistemini hayata geçirip 200 adet minibüs 200 adet 8-9 metre ve 200 adet 12 metre ile çalışsaydı şu an her şey daha iyi olurdu değil mi @Efe16
Ek sefer için bu saatlerde hep 12 metrelik araç koyuyorlar, yoksa okul çıkışında Atak yetmiyor
İyi olmuş burulaşın arabaları yeni hatlar için çalışır.Burulaş ve Barakfakih Koop. ortaklığıyla her iki yüklenicinin birer aracı olmak üzere iki araç ile işletilen G5 (Balaban - Arabayatağı İst.) hattı tamamen Barakfakih Kooperatifi'ne devredilmiştir. Hayırlı olsun.
İyi olmuş burulaşın arabaları yeni hatlar için çalışır.
Belkide yapılmak istenen budur.Bu yıl alınacak otobüs modellerine göre bu görüşü destekleyebiliriz jestin artık tercih edilmeyip 8 metre sınıfından başlayarak otobüs alınmalıBurulaş'ın bir Jest hattı daha elden çıkmış oldu. Jest çalışması şart olan hatları özelleştirip Burulaş'ta tek bir tane bile Jest olmaması da sağlanabilir aslında.
Belkide yapılmak istenen budur.Bu yıl alınacak otobüs modellerine göre bu görüşü destekleyebiliriz jestin artık tercih edilmeyip 8 metre sınıfından başlayarak otobüs alınmalı
8 metre: 50 adet
12 metre: 35 adet
18 metre: 15 adet
Bu şekilde bir alım yapılırsa ilaç olur burulaşa ve bursaya
Güzet tespit etmişsin arada bu hatlarda özelliştirme oldu mu bir bakalım yapılacak 2026 otobüs alımı kesin olmasada ben olacağını düşünüyorum orda alınacak modellere görede bu hatların özelleştirilmesi düşünülebilir.O zaman süreci yakından takip etmek açısından Burulaş'ın Karsan Jest ile işletim yaptığını gözlemlediğim hatları paylaşayım.
1D, 2C, 2GH, 2GY, 2GM, 2MU, 4B, 17E, 17M, 17Y, 30, 60K, D2, D8, D8A, G3, G4T, G4S, G6
Bunlar içerisinde ara ara 8 metre giren 2GM, 17M, 30 ve D2, D8, D8A hatları ile birlikte okul saatlerinde körüklü bile giren 17Y hattı bulunuyor.
Onun dışında 8 metre ve üstü araç sabit olup ara ara Jest giren 16S, 17H, 17S, 19A, 35S, D1, D4, D5, D6, D6A, D7, D9, B6, B7 hatlarını da belirteyim.
Çok nadir olmakla birlikte 28, 18B, D1A gibi bazı hatlarda da Jest olabiliyor.
Ancak şu an ilk başta saydığım hatlara odaklanılmalı. Bu hatlarda özelleştirme yapılacaksa şu tip bir yöntem izlenebilir.
1D = Batı ÖHO veya Minibüs Koop (1A yüklenicisi olduğu için)
2C = Kuştepe Minibüs Durağı (dönüşüm sonucu)
2GH, 2GY, 2M, 2MU = Mudanya Minibüs Durağı (dönüşüm sonucu)
4B = Ayazlar (4A ve 4İ yüklenicisi)
17E = Tek araç çalıştığı için şahıs bir yükleniciye verilebilir yahut kabul edecek herhangi bir yüklenici alabilir.
60K = Tek araç çalıştığı için şahıs yükleniciye verilebilir veya kabul ederlerse dönüşüm sonucu Kuştepe veya Uludağ durağına verilebilir
G3 = Kuştepe Minibüs Durağı (dönüşüm sonucu)
G4T, G4S = Dönüşüm sonucu kabul ederlerse Teleferik durağına veya kabul ederlerse Doğu ÖHO vb. oluşumlara verilebilir.
G6 = Ertuğrulgazi Minibüs Durağı halihazırda bu hatta talip olduğu için onlara verilebilir.
8 metre ve üstü aracın sorunsuz çalıştığı ancak Jest ile işletilen hatlarda da araç büyütme yapılmalı. Jest hatları için takipte kalalım.
Güzet tespit etmişsin arada bu hatlarda özelliştirme oldu mu bir bakalım yapılacak 2026 otobüs alımı kesin olmasada ben olacağını düşünüyorum orda alınacak modellere görede bu hatların özelleştirilmesi düşünülebilir.
Burulaş ve Barakfakih Koop. ortaklığıyla her iki yüklenicinin birer aracı olmak üzere iki araç ile işletilen G5 (Balaban - Arabayatağı İst.) hattı tamamen Barakfakih Kooperatifi'ne devredilmiştir. Hayırlı olsun.