Bursa Özel Halk Otobüsleri 🚌

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ÖHO'culardan biri röportaj vermiş 12 metre şöyle maliyetli böyle maliyetli diyor. Yahu Güzel Gemlik, Özyenice, Yaztur çatır çatır 12 metre işletiyor onlara maliyet yok da sana mı var
4 tane 6 metrenin taşıdığı yolcuyu tek seferde taşıyor nasıl daha maliyetli olabilir anlamıyorum.Gerekirse bütün hak sahiplerine plakaları verlip ortak olan araçlar 150 den 300 e çıksın pek anlamıyorum bu öho işini kimsede çözmüyor nereye kadar gidecek böyle bakalım.

ÖHO'culardan biri röportaj vermiş 12 metre şöyle maliyetli böyle maliyetli diyor. Yahu Güzel Gemlik, Özyenice, Yaztur çatır çatır 12 metre işletiyor onlara maliyet yok da sana mı var 😂
Eğer karanlık güçlere ait olması sorun değilse BMC bayilerinin oldukça agresif bir fiyat politikası var. Kredi çekene bir aracı bedavaya vermedikleri kalıyor

4 tane 6 metrenin taşıdığı yolcuyu tek seferde taşıyor nasıl daha maliyetli olabilir anlamıyorum.Gerekirse bütün hak sahiplerine plakaları verlip ortak olan araçlar 150 den 300 e çıksın pek anlamıyorum bu öho işini kimsede çözmüyor nereye kadar gidecek böyle bakalım.

Burulaş cephesinde bu oluşuma yönelik Levent Fidansoy sertliği ve Mehmet Kürşat Çapar tavizkârlığının ortasında kalacak, gerektiğinde kendini gösterecek ama kimsenin de hakkını yemeyecek bir tutum,

Özel Halk Otobüsleri cephesinde de çok geçmişte kalan, Bursa gibi bir metropolün şartlarına uygun olmayan alışkanlıklar ve çalışma mantığında inat etmeyen, şehrimizle aynı oranda ve hızda gelişip büyümeyi kabul edecek, bütüncül şehir anlayışına, toplu taşıma sistemine ayak uydurabilecek bir strateji gerekiyor.

İki taraf ta bunu yapmadığında maalesef birçok açıdan etkileniyoruz, etkileniyorlar.

Bugün bir karar çıkar 600 tane 16 M xxxx plakalı nakit düzende minibüse dönüşümleri gerçekleşir istedikleri olur ama istediklerinin olması mutlu olacaklarının garantisini vermiyor. Ekonomi ortada, en büyük banknot 200 TL. En basitinden sürekli para üstü dönme sıkıntısı yaşayacaklar, nakit taşıyan azaldığı için yolcu nezdinde zorluk olacak, araca oturan şoförün hasılattan tırtıklama riski olacak, hesabı kitabı defteri bir ton külfet...

"Asla" diyerek dönüşüme direnen Kestel ve Gürsu minibüs durakları dönüşümü bitirdi, şu an araç boyutu kaynaklı sorunlar hariç bir sorun var mı? Yok. Bunlar da batı özel halk otobüsleri gibi belirli haklara sahip mi? Evet. Bunlar da Bursakart sistemi nedeniyle hakedişe tabi ve hakediş krizleriyle karşılaşabiliyor mu? Evet. Ama her iki durağın da temsilcilerinden bu konuda bu tip eylem görmüyoruz. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Bugün bir karar çıkar 600 tane 16 M xxxx plakalı nakit düzende minibüse dönüşümleri gerçekleşir istedikleri olur ama istediklerinin olması mutlu olacaklarının garantisini vermiyor. Ekonomi ortada, en büyük banknot 200 TL. En basitinden sürekli para üstü dönme sıkıntısı yaşayacaklar, nakit taşıyan azaldığı için yolcu nezdinde zorluk olacak, araca oturan şoförün hasılattan tırtıklama riski olacak, hesabı kitabı defteri bir ton külfet...

"Asla" diyerek dönüşüme direnen Kestel ve Gürsu minibüs durakları dönüşümü bitirdi, şu an araç boyutu kaynaklı sorunlar hariç bir sorun var mı? Yok. Bunlar da batı özel halk otobüsleri gibi belirli haklara sahip mi? Evet. Bunlar da Bursakart sistemi nedeniyle hakedişe tabi ve hakediş krizleriyle karşılaşabiliyor mu? Evet. Ama her iki durağın da temsilcilerinden bu konuda bu tip eylem görmüyoruz. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Şuan 300 minibüs çalışıyor hepside kendi plakalarında ve bağımsızlar ortak yok yani şuna ses çıkmaması lazım mesela 100 adet 6 metreyi 8 metreye çıkarın dendiği zaman olmaz vs olmamalı bu şehirde nüfus arttıkça minibüs işletimi elbet bir gün bitecek yavaş yavaş araçları büyütüp halkı mağdur etmesinler yeter.

Şuan 300 minibüs çalışıyor hepside kendi plakalarında ve bağımsızlar ortak yok yani şuna ses çıkmaması lazım mesela 100 adet 6 metreyi 8 metreye çıkarın dendiği zaman olmaz vs olmamalı bu şehirde nüfus arttıkça minibüs işletimi elbet bir gün bitecek yavaş yavaş araçları büyütüp halkı mağdur etmesinler yeter.

Bir de işin şöyle bir yanı var, şu an 296 Jest yüzünden hatlarına yetemiyorlar. En basiti 600 tane 8 metre olsa Jest yığdıkları hatlarda araç yığmaya gerek kalmaz, Burulaş'tan araç istemelerine gerek kalmaz. Çalışmak istedikleri yerde çalışırlar.

Bir de işin şöyle bir yanı var, şu an 296 Jest yüzünden hatlarına yetemiyorlar. En basiti 600 tane 8 metre olsa Jest yığdıkları hatlarda araç yığmaya gerek kalmaz, Burulaş'tan araç istemelerine gerek kalmaz. Çalışmak istedikleri yerde çalışırlar.
Anlatmak istediğim bu aslında toplam 450 adet araçla hizmet var ama bu araçların sadece 150 adedi adam gibi taşımaya uygun 300 minibüsün 150 adedi 8 metre otobüs olsa sorun kalmayacak düşük,orta,yüksek yoğunluklu hatları belirleyip ona göre araç koyarsın herkeste memnun olur bu zor değilki bu kadar.

Bir yerde okudum dün gece Acemler'de ÖHO esnafı toplanmıs acıklama yapmıslar ve Cuma günü icin iş bırakma eylemi yapılacağı konuşuluyor. Böyle bir bilgi doğru mu ? ÖHO iş bırakırsa süreç nasıl olur ilçelerdeki ÖHO ları kapsar mı ?

Bir yerde okudum dün gece Acemler'de ÖHO esnafı toplanmıs acıklama yapmıslar ve Cuma günü icin iş bırakma eylemi yapılacağı konuşuluyor. Böyle bir bilgi doğru mu ? ÖHO iş bırakırsa süreç nasıl olur ilçelerdeki ÖHO ları kapsar mı ?
Batı öho bırakacaktır.Bu iş bence gereksiz uzatılıyor.Minibüse dönsünler burulaş hatlara kendi girsin en iyisi bu halk zaten nakitle çalışan ulaşım araçlarına artık az biniyor zamanla servis veya başka bişeye dönerler onlarda bu sorunda biter.

Batı öho bırakacaktır.Bu iş bence gereksiz uzatılıyor.Minibüse dönsünler burulaş hatlara kendi girsin en iyisi bu halk zaten nakitle çalışan ulaşım araçlarına artık az biniyor zamanla servis veya başka bişeye dönerler onlarda bu sorunda biter.
Burulaş iş bıraktığı gün Batı ÖHO hatlarına araç vermesine verir ama yetecek mi hepsine ? Doğu ÖHO ve alt yüklenicilerden destek gelir mi ?
Aslında coğu hat dolu ama Jest ile calıstıgından yetersiz geliyor.

Burulaş iş bıraktığı gün Batı ÖHO hatlarına araç vermesine verir ama yetecek mi hepsine ? Doğu ÖHO ve alt yüklenicilerden destek gelir mi ?
Aslında coğu hat dolu ama Jest ile calıstıgından yetersiz geliyor.
4 jest yerine 1 tane 12 metre koyar tamam 75 tane 12 metre iş görür gerekirse istanbuldan ister ne olacak herşeyin bir çözümü var.

Biz demedik onlara jestlere dönün diye bu işin eninde sonunda patlayacagi belliydi.
Büyükşehirde jest calismasi kadar saçma bir olay olamaz.2004 cobra GD 160 araçlar bile çok daha konforluydu :) Bmcler hariç tabii

600 plakayı ya tamamen 8 metrelik ya da 8 ve 12 metrelik otobüslere dönüştürüp aynı araç sayısıyla daha fazla hatta ve yolcuya hizmet verip otobüs işletiminin maliyetlerine karşılık ciddi şekilde gelirlerinin artıp kazanabileceklerini düşünemeyip binek araç kullanıcısı gibi dümdüz minibüsün/otobüsün yakıtını hesaplayan bir oluşum işte...

Biz demedik onlara jestlere dönün diye bu işin eninde sonunda patlayacagi belliydi.
Büyükşehirde jest calismasi kadar saçma bir olay olamaz.2004 cobra GD 160 araçlar bile çok daha konforluydu :) Bmcler hariç tabii
Aylardır söylüyoruz ama burulaş ve öho yetkilileri bizi pek kaale almadı sonuç bu işte kaçınılmaz son biran önce büyük otobüslere geçip maliyetleri düşürmeliler.

Aylardır söylüyoruz ama burulaş ve öho yetkilileri bizi pek kaale almadı sonuç bu işte kaçınılmaz son biran önce büyük otobüslere geçip maliyetleri düşürmeliler.

Büyük otobüse dönüp işlerini iyi yapsalar kimse bir şey demeyecek kimseye şahsi olarak bir garezimiz yok ama böyle kendilerini halkın gözünde kötü bir konuma getiriyorlar. Geçmişini bilen halk "Bunlar hep böyleydi" diyecek, troller ise işi siyasete vuracak.

Adamlar 10 yıllık sözleşme yapmış gelir desteği adı altında, altın yumurtlayan tavuğu keserler mi servise dönerek.
O kadar aç gözlüler ki.
Mollaarapta, Görükle'de, Soğanlı'da ne işleri var.Bu kazığı Bursaya atan Erdoğan Bilenserdir.
Ver 600 plakayı, eski sınırlarına dön, istasyona dikey taşısinlar, sen de paralel hatlara geç.
Olur mu olmaz tabi, ilk anlaşma bu şekildeydi.
Özel hak otobüsü olayı, tarladan ürün almak yerine araya hal ve kabzimal sokmak gibidir.
Olan vatandaşa olur.
Bakınız: Konya

Ben bunu senelerdir söylüyorum.Belediye eliyle yapılmayan ulaşım sorunlu ulaşımdır.Bunu düzeltmek lazım.

Merkezden uzak banliyö veya çevre ilçe tarzı yerlerde özelleştirme sert kurallar altında pek âlâ olabilir.

Avrupa'da da Arriva, Transdev vs. bu işi yapıyor ancak bizim belediyelerimiz ne Avrupalı belediyeler, ne de toplu taşıma yüklenicilerimiz Arriva ve Transdev.

Zaten siyaset değil mi bunlar?

Hem de dik alası.

Daha düne kadar Burulaş, özel halk otobüslerine tam ücretin üstüne ekstra ücret veriyor, özelleştirme Burulaş'a külfet oluyor diye konuşuluyordu ne oldu da şimdi Burulaş tam ücretten komisyon alıyor esnaf 31 TL alıyor oldu orası garip.

24 yaşında biri olarak memlekette her şeyin siyasallaşmasından, sürekli yandaş - muhalif, biz - onlar vb. ikili kutuplaşmadan ve çatışmadan çok sıkıldım. Bu yüzden gelişemiyoruz, bir olamıyoruz.

Neyse ki bu forumda siyaset yapılmıyor, yerel yönetimler hakkında konuşma ile sınırlı kalıyor. Bu kararı alan ve sürdüren yöneticilerimize teşekkür ediyorum en başta da @Efe16 'ya.

Neyse ki bu forumda siyaset yapılmıyor, yerel yönetimler hakkında konuşma ile sınırlı kalıyor. Bu kararı alan ve sürdüren yöneticilerimize teşekkür ediyorum en başta da @Efe16 'ya.
Bu site açık kaldığınca siyaset yasak herkesin görüşü kendine kısır tartışmalara gerek yok biz yapılan işe bakıyoruz kim iyi iş yapıyorsa başımızın üstünde yeri var amacımız şehirlerimizin avrupa ve dünya şehirlerinde olduğu gibi muasır seviyeye çıkmalarını sağlamak.

Bu site açık kaldığınca siyaset yasak herkesin görüşü kendine kısır tartışmalara gerek yok biz yapılan işe bakıyoruz kim iyi iş yapıyorsa başımızın üstünde yeri var amacımız şehirlerimizin avrupa ve dünya şehirlerinde olduğu gibi muasır seviyeye çıkmalarını sağlamak.

İşte bunun için de siyasi tartışmaları bir kenara bırakıp birlik olmak lazım toplum olarak.

Belediyelerin icraatlarını ve iyi işlerini değerlendirirken belediyelerin bütçelerini, şehirlerin iç siyasetini (bizdeki batı öho gibi), merkezi yönetimden aldığı destekleri vb. lütfen göz önünde bulunduralım.

Şu an Bursa'da Mudanya Metrobüs'ü de Sakarya'da Tramvay hattı da benim gözümde aynı değerde. Az hiçten çoktur, en azından imkanlar dahilinde bir şeyler yapılıyor, yapılmaya çalışılıyor.

Şu an Bursa'da Mudanya Metrobüs'ü de Sakarya'da Tramvay hattı da benim gözümde aynı değerde. Az hiçten çoktur, en azından imkanlar dahilinde bir şeyler yapılıyor, yapılmaya çalışılıyor.
Halk ve şehir için yapılan her yararlı proje bizim için çok değerli burda halka hizmet önceliğimiz kişiler gelip geçici insanlara ve partilere bağlı kalmadan projelere odaklanmak lazım bize ne yararsa onu yaptırmamız lazım

Belediyelerin icraatlarını ve iyi işlerini değerlendirirken belediyelerin bütçelerini, şehirlerin iç siyasetini (bizdeki batı öho gibi), merkezi yönetimden aldığı destekleri vb. lütfen göz önünde bulunduralım.
olması gereken ama genelde tartışılırken unutulan kaide. mesela başka yerlerde böyle toplu taşımanın üzerine tartışılırken siyaset hiç olmasın denmesini çok garipsiyorum. halbuki toplu taşımayı kağıt üzerinde olmaktan çıkaran şey siyaset bağlamıdır. ikisi ayrılmazdır.

Geri