8 metre otobüs genellemesi yapmışsın orda sadece atak yok neocity de var novo citylifeta var varda varAtak'ı üreten de Jest'i üreten de Karsan abi![]()
8 metre otobüs genellemesi yapmışsın orda sadece atak yok neocity de var novo citylifeta var varda varAtak'ı üreten de Jest'i üreten de Karsan abi![]()
Kocaeli'de ÖHO bir aralar 12 metrelik araçlar vardı sonradan bunlara geçtiler nedense bir yerde de görmüştüm Isuzu Novociti Life kullanılıyordu Kocaeli'de. Bursa'da yaş zorunluluğuna takılsa bile hemen yeni Jest ile değiştiriyorlar.Kullandığı araçlar 20 senelik olunca haliyle jest değil.
Zamanında bazı ÖHO lar 12 metre araç bile almış ama sonra satmak zorunda kalmışlar
Yaş zorunluluğu gelirse Kocaelide Karsan Atak görmek isterdim
Novociti life sadece bir semtin ÖHOsunda var oda toplasan 10 araç filan anca vardır.Kocaeli'de ÖHO bir aralar 12 metrelik araçlar vardı sonradan bunlara geçtiler nedense bir yerde de görmüştüm Isuzu Novociti Life kullanılıyordu Kocaeli'de. Bursa'da yaş zorunluluğuna takılsa bile hemen yeni Jest ile değiştiriyorlar.
Novociti life sadece bir semtin ÖHOsunda var oda toplasan 10 araç filan anca vardır.
Bursa araç yaşı konusunda çok sıkı zamanında eski model tezeller araçları bağlamışlıkları var
Daha önce ne dedik bu işi profesyonellere bırakmak lazım yapmadıkları sürece sorun devam edecek.Şu Bursakart Mobil uygulamasındaki sorunlar ne zaman çözülecek merak ediyorum ? Uygulamada Qr biniş yaparken alt kısımdaki alan telefona denk gelsin diye telefonu sag sol cevirmek gerek ve Qr ı üstteki araç hareket halindeyken okumuyor harcama olunca tam detay gelmiyor. En azından telefonda NFC biniş özelliği gelse yada iyileştirme yapılsa daha iyi olacak.
Abi Manisa BBB daha önceden Akıllı bilet uygulaması ile çalışıyorlardı adamlar Manisakart Mobil diye uygulamaya geçtiler Bursa'da da ilk etapta Akıllı Bilet uygulaması ile çalışıp sonradan Bursakart Mobil uygulamasını yapsalardı en azından belki daha iyi bir uygulama çıkacaktı.Daha önce ne dedik bu işi profesyonellere bırakmak lazım yapmadıkları sürece sorun devam edecek.
Şu Bursakart Mobil uygulamasındaki sorunlar ne zaman çözülecek merak ediyorum ? Uygulamada Qr biniş yaparken alt kısımdaki alan telefona denk gelsin diye telefonu sag sol cevirmek gerek ve Qr ı üstteki araç hareket halindeyken okumuyor harcama olunca tam detay gelmiyor. En azından telefonda NFC biniş özelliği gelse yada iyileştirme yapılsa daha iyi olacak.
İstanbul’da karekod okuyucuya ek olarak validatörde istanbulkart uygulamasının okuyabileceği kocaman bir karekod var. Karekod okuyuculara hep sinir olmuşumdur fakat o telefonun okuduğu şak diye görüyor. Tek sorun aracın GPS’i bozuk olduğu zamanlar ya da şöför kendi kartını validatöre okutmadığı vakitler o karekod çıkmıyor diye hatırlıyorum yanlış hatırlıyor da olabilirimEkli dosyayı görüntüle 30535
Asis'in validatörlerindeki karekod okuyucular küçük kaldığı için karekod bileti (fiş şeklinde olan) veya sanal Bursakart için telefon ekranında yer alan karekodu okuyuca tamamen yaklaştırdığınızda karekod, okuyucudan taşıyor. Uzaktan okutmalarda da aracın hareketi, yolcunun elinin titremesi vb. sebeplerle karekodun algılanması zorlaşabiliyor.
Karekod göster (telefondan okutma) yöntemiyle yapılacak işlemlerde okuyucu karekodu algıladığında yeşil ışık yakar (validatör üst ledleri değil, okuyucu içindeki led) ve ardından işlem gerçekleşir. Bu işlemde validatör donanımı nedeniyle yavaş olduğu için yolcular tereddütte kalabiliyor, arkasındaki yolcu da kendi kartını okuttu mu karışıklıklar çıkabiliyor.
NFC'de bu sorunların hiçbiri yok ama nedense bu özellik gelmiyor. NFC desteklemeyen cihaz da yok gibi bir şey artık.
İlla ki karekod olacaksa validatörlerin karekod okuyucuları yukarıdaki fotoğraflardaki gibi büyük olmalı, imkanlar dahilinde validatörün kendi ekranı haricinde karekod göster özelliği için sadece karekod gösterecek "e-ink" teknolojili 2. ekran bulunmalı. Bu da mevcut validatör ekranlarından okuturken yaşanan parlamaları önlemek için.
Tek sorun aracın GPS’i bozuk olduğu zamanlar ya da şöför kendi kartını validatöre okutmadığı vakitler o karekod çıkmıyor diye hatırlıyorum yanlış hatırlıyor da olabilirim
Gerede'de şu turuncu validatörlerden vardı en son ve Android tabanlıydı sürümü eskiydi ama sorun neydi Android'de veya uygulamada sorun yaşanınca kart okutma işlemi olmuyordu validatör yeniden başlatılıyordu Görseldeki validatör aktif olarak en son Gerede'de kullanılıyordu ve sadece belediye dışında dolum yapılmıyordu. Mevcut validatörlerin en azından işlemci tabanı iyileştirilse sorun kalmayacak Linux tabanlı bizdekiler yanlış bilmiyorsam Bursa da aktif kullanılanlar.Ekli dosyayı görüntüle 30535
Asis'in validatörlerindeki karekod okuyucular küçük kaldığı için karekod bileti (fiş şeklinde olan) veya sanal Bursakart için telefon ekranında yer alan karekodu okuyuca tamamen yaklaştırdığınızda karekod, okuyucudan taşıyor. Uzaktan okutmalarda da aracın hareketi, yolcunun elinin titremesi vb. sebeplerle karekodun algılanması zorlaşabiliyor.
Karekod göster (telefondan okutma) yöntemiyle yapılacak işlemlerde okuyucu karekodu algıladığında yeşil ışık yakar (validatör üst ledleri değil, okuyucu içindeki led) ve ardından işlem gerçekleşir. Bu işlemde validatör donanımı nedeniyle yavaş olduğu için yolcular tereddütte kalabiliyor, arkasındaki yolcu da kendi kartını okuttu mu karışıklıklar çıkabiliyor.
NFC'de bu sorunların hiçbiri yok ama nedense bu özellik gelmiyor. NFC desteklemeyen cihaz da yok gibi bir şey artık.
İlla ki karekod olacaksa validatörlerin karekod okuyucuları yukarıdaki fotoğraflardaki gibi büyük olmalı, imkanlar dahilinde validatörün kendi ekranı haricinde karekod göster özelliği için sadece karekod gösterecek "e-ink" teknolojili 2. ekran bulunmalı. Bu da mevcut validatör ekranlarından okuturken yaşanan parlamaları önlemek için.
Tek eksi yanı abi en son eski Android işletim sistemini kullanması 7 yada 8 olması ve bir iki kart okutmadan sonra sistemin donması onu da telefona reset atar gibi resetliyorlardı. Validatör turun başlangıcından 1-2 dk sonra kendini toparlıyordu ve bu sistemde bir mobil uygulama falan yoktu 2 hat vardı ve saatleri belliydi 3 Jest 1 Atak vardı alım olduysa bilemem. Ek olarak Bursa da böyle validatörler gelse daha hızlı olurdu ona da eminiz. Acaba Asis validatörlerde Android'e mi geçse ?Ne güzel validatör keşke bizim olsa![]()
KKTC'de yeni hayata geçen Adakart sisteminin validatörleri daha iyi. Alınacaksa onlar alınsın.
Yenilerde yükseltmişlerdir belki asiste geçebilir.Tek eksi yanı abi en son eski Android işletim sistemini kullanması 7 yada 8 olması ve bir iki kart okutmadan sonra sistemin donması onu da telefona reset atar gibi resetliyorlardı. Validatör turun başlangıcından 1-2 dk sonra kendini toparlıyordu ve bu sistemde bir mobil uygulama falan yoktu 2 hat vardı ve saatleri belliydi 3 Jest 1 Atak vardı alım olduysa bilemem. Ek olarak Bursa da böyle validatörler gelse daha hızlı olurdu ona da eminiz. Acaba Asis validatörlerde Android'e mi geçse ?
Yenilerde yükseltmişlerdir belki asiste geçebilir.
Asis val 8 işimizi görür yeterki değiştirsinler.Android artık hayatın vazgeçilmezi. Yazılım uyarlama yönünden de esnek. Şimdi yazarkasa pos cihazları bile Android işletim sistemli. Validatörler de öyle olabilir, hatta daha da iyi olur.
Asis val 8 işimizi görür yeterki değiştirsinler.
Asis Android tabanlı bir validatör yapsa ki Kıbrıstakiler Val8 e benziyor zaten videodaki alıp direkt araçlara takılsa şoför paneli de tabletten veya Asis in soför ekranı gibi bir panel yapılsa yine Android tabanlı ve hızlı daha iyi olur ki binişler daha hızlı ve rahat olur.Val8 bile güncel koşullara göre eski kalıyor, ilk üretimi 2020 yılında olan bir model.
Val10 biyometrik veri doğrulama özelliğine sahip son model ancak KVKK uyumu alamadı. Gerek te yok. Terzi usulü çalışan, sipariş üzerine şirkete özel çözüm geliştirebilen Asis aslında Burulaş'ın da isteği doğrultusunda bize özel bir cihaz geliştirse çok iyi olur. Android işletim sistemli, ıvırlı zıvırlı. Hatta öncü oluruz Asis ile anlaşmalı diğer şehirlerde de hayata geçer.
Asis Android tabanlı bir validatör yapsa ki Kıbrıstakiler Val8 e benziyor zaten videodaki alıp direkt araçlara takılsa şoför paneli de tabletten veya Asis in soför ekranı gibi bir panel yapılsa yine Android tabanlı ve hızlı daha iyi olur ki binişler daha hızlı ve rahat olur.
Asis kendisi böyle bir validatör yapsa Android tabanlı VAL8 modeli o zaman olabilir işte direkt eskiler ile değişecek yeniler kullanılacak.Asisle sözleşme içerisindeyken Asis'ten bağımsız bir şey yapmak neredeyse imkansız.
Şartlar uygun olsa her belediye bağımsız altyapı sahibi olmak ister. İstediği cihazı koysun, istediği sistemi oluştursun.
Bir gün Burulaş tam bağımsız EÜTS altyapısı yapabilirse tabii bu konuda her türlü öneri yapılır.