Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Bir belediye mesela Ocak ayından itibaren emeklilerde ücretsiz binişi kaldırmış aylık 30 biniş ile sınırlandırmış. Acaba bu kararı Burulaş alsa nasıl bir süreç olurdu nasıl bir tepki gelirdi ? Özellikle ileride yapılacak toplu taşıma zamları vs. baz alınıırsa mantıklı mı bilmiyorum ? Birde Burulaş'da metro ile aktarmada ücretsiz olan hatlarda nasıl Acemler'den B16A ya binerken aktarma indrimi alıyorsa yine cüzi bir ücret 35C gibi hatlarda eğer metrodan aktarma ücretsiz ise yine aynı şekilde en azından zararları bir nebze gidermek adına bu tarz bir uygulama yapılsa ki eğer zararı kurtarmıyorsa.

Kimmiş o belediye merak ettim cidden, cesur bir adım

4736 sayılı kanun da bakanlığın Ücretsiz Seyahat Kartları Yönetmeliği de ücretsiz binişe kota koyma ile ilgili bir kısıtlama koymuyor. Sadece "hakkı bulunanın hakkı hiçbir şekilde engellenemez" anlamına gelen bir maddesi var

Günlük veya aylık biniş kotasını doldurdukları takdirde ücretsiz biniş yapamayacak olmaları sanırım bu maddeye takılıyor. Keşke bu yasa ve yönetmelik belediyelere günlük ve aylık biniş sayısı belirleme konusunda izin verse.

Geri