Bursa'da Güzergahının Değişmesini Veya Kaldırılmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Yok Akia Ultra LF25 koyalım bu hatta 😂

12 metre şimdilik bu hat için yeterli ama işte hat özelleştirildi ve ortada bir sözleşme var.

Yüklenici ile anlaşılıp hatta 12 metre alınabilirse ne güzel, alınamazsa sözleşme sonuna kadar böyle gider.

Burulaş bu hattı özelleştirmeden önceki son döneminde 12 metre sabitlemişti mesela.
burulaş neden gördüğü her hattı özelleştiriyor?
ertuğrulgazi hareket merkezinden kalkan hatlar(siteler) hariç çoğu hat öho ve kooplara ait
bırak uzun hattı kısa hat bile işletemiyor
terminal hatları da olmasa işimiz nanay doğrusu
bi bağlarbaişında turlayayım dedim b46 bomboştu açıkçası bu hat neden varkı veya alternatifi mi var?
95 ler falan doluydu o da küçükbalıklıya falan bırakıyor gerekli hat
95a da öyleydi
yok otokar kent xl koyak daha iyi 😂

1784233056856.webp
evet otobüs kapılanın tek taraflı olduğunu unutmuşum 😂
o zaman gçeit istasyonunun orasına aktarma peronu yerleştirelim veya b10 geçit istasyonunun balat tarafında dursun

burulaş neden gördüğü her hattı özelleştiriyor?
ertuğrulgazi hareket merkezinden kalkan hatlar(siteler) hariç çoğu hat öho ve kooplara ait
bırak uzun hattı kısa hat bile işletemiyor
terminal hatları da olmasa işimiz nanay doğrusu
bi bağlarbaişında turlayayım dedim b46 bomboştu açıkçası bu hat neden varkı veya alternatifi mi var?
95 ler falan doluydu o da küçükbalıklıya falan bırakıyor gerekli hat
95a da öyleydi
yok otokar kent xl koyak daha iyi 😂

Burak abin o konuya başka bir başlıkta çok güzel cevap vermişti kardeşim. İş siyaset ve çıkar temelli.

Bir de işin kötü yanı özelde de olsa Burulaş'ta da olsa düşük rağbet gören hatlar inatla çalıştırılıyor.

Ertuğrulgazi - G8
Çirişhane - B2K
Yaztur - 5A, 16A, 16İ
Minibüs Koop. - 29A
Özel Halk Otobüsleri - 2BT, B36C vs.

Örnekler arttırılabilir elbette.

Burak abin o konuya başka bir başlıkta çok güzel cevap vermişti kardeşim. İş siyaset ve çıkar temelli.

Bir de işin kötü yanı özelde de olsa Burulaş'ta da olsa düşük rağbet gören hatlar inatla çalıştırılıyor.

Ertuğrulgazi - G8
Çirişhane - B2K
Yaztur - 5A, 16A, 16İ
Minibüs Koop. - 29A

sanırım mahalle muhtarları veya halk tepki falan gösteriyor
neden 16a 16i rağbet görmüyor? başka hangi hatlar geçiyor küçükbalıklıdan?

Ertuğrulgazi - G8
Çirişhane - B2K
Yaztur - 5A, 16A, 16İ
Minibüs Koop. - 29A

Düşük rağbet gösteren hatlara bende İnegöl nezhinde örnek vereyim
İnulaş-612,612T,615 ve 620K (sabah ve akşam sadece 2 araç çalışıyor 615 hattında) 620K da saatleri az diye biliyorum ve eğer uzatılacaksa Sultan LF ile veya farklı bir araç ile Yeni Toki-Eğitim Kampüsü-Karalar Mah.-Akhisar olacak şekilde çalışmalı.
Özyenice de gereksiz bir hat yok desek hatta ihtiyaç olması gereken hatlar var desem yeridir.

Bu önerin yine 35C'nin amacını ve 35C tercih eden yolcunun talebini karşılamıyor.

35C binen yolcu Şehreküstü Metro - Heykel/Setbaşı ulaşımı için kullanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 48964

Şu şekildeki güzergah değişikliği dahi 35C için faydalı olur. 35C ve 35B'nin Selimzade'ye girmesini çok gereksiz buluyorum. Hatta 30 hattı da buraya girmesin direkt Ali Ferruh Yücel Caddesi - Gökdere İstasyonu - DSİ Lojmanları güzergahından Davutdede'ye gitsin.
35C hattını direkt iptal edip, T1 hattını daha önce ilgili başlıkta konuştuğumuz ilgili düzenlemeler yapılıp insanları buraya yönlendirsek nasıl olur? T1B adı altında Setbaşı ve Yeşil'e giden bir tramvay hattı da yapabilir miyiz?

35C hattını direkt iptal edip, T1 hattını daha önce ilgili başlıkta konuştuğumuz ilgili düzenlemeler yapılıp insanları buraya yönlendirsek nasıl olur? T1B adı altında Setbaşı ve Yeşil'e giden bir tramvay hattı da yapabilir miyiz?

Bunu yanlış hatırlamıyorsam ben de önermiştim.

Setbaşı - Yeşil değil belki ama Şehreküstü - Heykel - İnönü Caddesi üzerinden bir hat olabilir.

Bunu yanlış hatırlamıyorsam ben de önermiştim.

Setbaşı - Yeşil değil belki ama Şehreküstü - Heykel - İnönü Caddesi üzerinden bir hat olabilir.
Böyle bir durumda T1 hem daha etkin kullanılır hem de bana göre yük olan bir otobüs hattı kapatılır.

T1B olarak daha önce bende Setbaşı-Yeşil-Emirsultan olarak öneri yapmıştım.

Böyle bir durumda T1 hem daha etkin kullanılır hem de bana göre yük olan bir otobüs hattı kapatılır.

T1B olarak daha önce bende Setbaşı-Yeşil-Emirsultan olarak öneri yapmıştım.

Haşim İşcan, Altıparmak (batı yönü), Fevzi Çakmak (çift yön) gibi noktalara ray döşenip uygun noktalara da makaslar yerleştirilirse T1x türevli birçok varyant tramvay hattının işletimi imkanı doğar.

Haşim İşcan, Altıparmak (batı yönü), Fevzi Çakmak (çift yön) gibi noktalara ray döşenip uygun noktalara da makaslar yerleştirilirse T1x türevli birçok varyant tramvay hattının işletimi imkanı doğar.
onu bende önermiştim 35c belediyenin mi? özel mi? koop mu? eğer belediyeninse 12m araç koysak güzel işler 4 tane atak yerine

onu bende önermiştim 35c belediyenin mi? özel mi? koop mu? eğer belediyeninse 12m araç koysak güzel işler 4 tane atak yerine

Özel kardeşim.

Bursa Minibüsçüler Odası iştiraki Bursa Minibüsçüleri Kooperatifi (kısa adıyla Minibüs Koop.) bu hattı işletiyor.

1A, 19C, 29A, 35B, 35C ve D3 hattında çalışan tüm Atak ve Jest'lerde Minibüsçüler Odası'na bağlı mavi ve sarı M plakalı minibüslerin sahiplerinin payı var.

Özel kardeşim.

Bursa Minibüsçüler Odası iştiraki Bursa Minibüsçüleri Kooperatifi (kısa adıyla Minibüs Koop.) bu hattı işletiyor.

1A, 19C, 29A, 35B, 35C ve D3 hattında çalışan tüm Atak ve Jest'lerde Minibüsçüler Odası'na bağlı mavi ve sarı M plakalı minibüslerin sahiplerinin payı var.
Abi bence d10 hattı kapanması lazım bence varlığı ile yokluğu bir

Abi bence d10 hattı kapanması lazım bence varlığı ile yokluğu bir

Cumalıkızık'ın turistik bir köy olmasının da etkisi var burada yalnız.

Tabii Cumalıkızık durağı kartlı sisteme dahil edilirse nasıl bir işletim olur göreceğiz.

D10 = Hamamlıkızık - Cumalıkızık - Şehreküstü - Heykel

D10K = Hamamlıkızık - Cumalıkızık - Kent Meydanı - Heykel

şeklinde varyantlı işletim de görebiliriz.

D10 eski güzergahı (Siteler - Şevket Yılmaz - Cumalıkızık - Hamamlıkızık) da güzeldi tabii

Tabii Cumalıkızık durağı kartlı sisteme dahil edilirse nasıl bir işletim olur göreceğiz.

D10 eski güzergahı (Siteler - Şevket Yılmaz - Cumalıkızık - Hamamlıkızık) da güzeldi tabii
Bence bu otobusun gürsu istasyonunda sonlaması lazim gürsu istasyonuna aktarma durağı yapıp aslında öylede isletebiliriz ama metroya çok yolcu kalmaz böylede iyi

bir de bir şey soracağım ben hiç balattan kalkan heykelde sonlanan hat göremedim (14f hariç)
ve ayrıca bu hat jest ve kimse kullanmıyor
neden acaba?
ve bir sorum daha var mesela b1,b2a,b2,b2d gibi hatlar bursaray istasyonundan başlayıp, yine aynı istasyonda sonlanıyor
peki neden b10,b13 gibi hatlar bir istasyondan diğerine gidiyor?
b6 ve b7 dede öyle ama orada karsan atak var ve o hat mahalleler arası ulaşımdada rol aldığı için yüksek kapasiteli
aynı senaryo bu hatlardada var ama hala jest işletiliyor
emek istasyonundan yukarı emek fsm. mahallesine çıkan hat yok
ve son sorum neden sırameşelerden terminale giden hat bulunmamamkta?

Ertuğrulgazi - G8
Çirişhane - B2K
Yaztur - 5A, 16A, 16İ
Minibüs Koop. - 29A

mesela bunlara
14f
b43
diyebiliriz
g8 kaldırılması lazım metroya paralel ve birsürü alternatifi var o hatların

1784312455384.webp
Ayrıca 91 ve 91g güzergahlarını böyle değiştirebiliriz

Yolcusu olmadığı için değil de uzun hat / metroya paralel oldukları için kapatılmasını istiyorsun.

Senin kadar uzun hat düşmanı görmedim Burulaş bu kadar değil 😂
ama 14f çok gereksiz yani ne bileyim uzun hat görünce kaldırasım geliyo bu hatlar metro öncesi vardı şuanda var ama şöyle sıkıntı var bu hatları kaldırıp metroya yönlendirsek metro kaldırmaz mesela 43a ve 43d metroya büyük oranda paralel ama g8 o kadar değil veya 14f. hatta 14f yi kaldırılması gerektiğini düşündüğümde organizenin içine girdiği için kaldırmak iyi fikir olmadığını düşündüm

beni ikna edebilirsen uzun hatların neden gerektiğini bu düşmanlığım bitebilir 🙃

ama 14f çok gereksiz yani ne bileyim uzun hat görünce kaldırasım geliyo bu hatlar metro öncesi vardı şuanda var ama şöyle sıkıntı var bu hatları kaldırıp metroya yönlendirsek metro kaldırmaz mesela 43a ve 43d metroya büyük oranda paralel ama g8 o kadar değil veya 14f. hatta 14f yi kaldırılması gerektiğini düşündüğümde organizenin içine girdiği için kaldırmak iyi fikir olmadığını düşündüm

beni ikna edebilirsen uzun hatların neden gerektiğini bu düşmanlığım bitebilir 🙃

Herkes farklı görüşlere sahip olabilir ve bu görüşleri belirtmekte/savunmakta özgürdür. Burada kimsenin kimseyi ikna çabası yok, ben de belediyede / Burulaş'ta yetkili değilim senin gibi bir üyeyim.

14F'yi Balat Cami (ilk durak) - Timurtaşpaşa arası bir kez kullandığımda dediğin gibi çok dolu olmadığını gördüm. Özel Halk Otobüsleri'nin 14 türevli diğer hatları Acemler'e kadar kısaltmasının yanında 14F'ye neden dokunmadığını da ayrıca merak ediyorum. Bu arada bana sorarsan 14L 14L2 14N hatlarının Acemler'e kadar gitmesi de gereksiz. Korupark kavşağından U dönüşü şeklinde ring yapıp Emek Metro'ya kadar çalışsalar yeterli. Bu hatlar daha birkaç yıl öncesine kadar ta Heykel'e gelip ring yapıyordu, Korupark kavşağından ring yapması koymaz.

Hatların hizmet verdiği bölgelere göre aktarmalı ya da direkt ulaşım senaryoları değişkenlik gösterebilir. Bu konuda sahanın nabzını tutarak (ama konfor düşkünü olup her yere direkt araç talep edenlere aldırış etmeyerek) bölgenin dinamiklerine uygun bir hat planı oluşturulması gerekir. Senin benimsediğin sistemde evdeki hesap çarşıya uymaz. Herkesi sadece metroyla taşıyamazsın.

14F'yi Balat Cami (ilk durak) - Timurtaşpaşa arası bir kez kullandığımda dediğin gibi çok dolu olmadığını gördüm. Özel Halk Otobüsleri'nin 14 türevli diğer hatları Acemler'e kadar kısaltmasının yanında 14F'ye neden dokunmadığını da ayrıca merak ediyorum. Bu arada bana sorarsan 14L 14L2 14N hatlarının Acemler'e kadar gitmesi de gereksiz. Korupark kavşağından U dönüşü şeklinde ring yapıp Emek Metro'ya kadar çalışsalar yeterli. Bu hatlar daha birkaç yıl öncesine kadar ta Heykel'e gelip ring yapıyordu, Korupark kavşağından ring yapması koymaz.

Hatların hizmet verdiği bölgelere göre aktarmalı ya da direkt ulaşım senaryoları değişkenlik gösterebilir. Bu konuda sahanın nabzını tutarak (ama konfor düşkünü olup her yere direkt araç talep edenlere aldırış etmeyerek) bölgenin dinamiklerine uygun bir hat planı oluşturulması gerekir. Senin benimsediğin sistemde evdeki hesap çarşıya uymaz. Herkesi sadece metroyla taşıyamazsın.
katılıyorum çünkü metroda arıza olduğunda veya bir olay yaşandığında metroda izdiham olur ve metronun kapasitesi yetmez
mesela 6fd ve 6f önemli bir hat çünkü metrodan uzak ve heykele yakın konumda
ayrıca uzun hatlar mahalleler arası ulaşımdada önemli bir rol oynuyor ama
tutup da emekten kestele bir hat çizersen oha yani 5 saati bulur gitmesi zaten ankaraya gidersin o zamanda
yani ulaşım mantığı basit
heykele ve terminale direkt otobüs gider
şehrin diğer noktalarına gitmek için ise metroyu kullanmak zorundasın
ayrıca okulun hemen yan semptinde ise uzun hat kullanılması lazım
14l ve 14 türevleri için söylemiştim söyleyeceğimi söylemiştim yht gar aktarma merkezinden kalkması gerektiğini
14 türevleri emekten kalkarsa emek terminali için kapasite yetmez
en iyisi e etabı bitince yapmak bunu

Zaten terminal kestel 1 saatten fazla sürüyor mahalle arasına niye girsin

Yok ağa arkadaş takmış uzun / metroya paralel hatlara. Elinden gelse 91 ve 91G'yi kapatıp milleti D11/D12 - Metro - T2 aktarmasına zorlayacak.

Aktarma sistemini çok yüzeysel ve kağıt üzerinde düşünüyor. Burulaş ta aktarma sistemini benimseyen bir kurum ama bu arkadaş kadar değil 😂

Yok ağa arkadaş takmış uzun / metroya paralel hatlara. Elinden gelse 91 ve 91G'yi kapatıp milleti D11/D12 - Metro - T2 aktarmasına zorlayacak.

Aktarma sistemini çok yüzeysel ve kağıt üzerinde düşünüyor. Burulaş ta aktarma sistemini benimseyen bir kurum ama bu arkadaş kadar değil 😂
samanlıya girse ne olur ki?
hem 11 eylül bulvarundan gidicek yolu da kısaltıyor neden olmasın? hem acelesi varsa raylı sistem kullansın hem terminal kestel arası çok yakın değil zaten

Öğrenci kartı iptal olup, normal karta dönünce o zaman fikirleri değişir.

Geri