bykullanıcım
WT Kullanıcı
- Puanlar
- 324
Aslında Cerrah kooperatifindeki İnegöl içindekiler aslında mavi olanlar kartlı sisteme dönebilir bence ama güzergahı 611 e göre daha farklı. 611 e pararel bir güzergah olabilir.
Aslında Cerrah kooperatifindeki İnegöl içindekiler aslında mavi olanlar kartlı sisteme dönebilir bence ama güzergahı 611 e göre daha farklı. 611 e pararel bir güzergah olabilir.
İnegöl'deki bazı araçlar M plakalı değil ( Özellikle Köy hatları ve şehir içindeki nakit binişli hatlar) ve bildiğim kadarıyla normalde HO plakaya geçmek gerekmiyor mu o konuda bilgim yok ama Bilecik,Kocaeli'de falan hep HO plakalar mevcut.2022/256 sayılı UKOME kararına dayalı gerçekleştirilen dönüşüm sadece 16 M xxxx serisi tahditli plakaları kapsıyor.
Bu kapsamdaki kartlı sistem dönüşümü İnegöl'de sadece Cerrah minibüslerinde gerçekleştirilebilir.
Geri kalanlar sözleşmeli toplu taşıma aracı statüsünde olup kartlı sistem entegrasyonu 755B hattındaki usule göre gerçekleştirilir.
İnegöl'deki bazı araçlar M plakalı değil ( Özellikle Köy hatları ve şehir içindeki nakit binişli hatlar) ve bildiğim kadarıyla normalde HO plakaya geçmek gerekmiyor mu o konuda bilgim yok ama Bilecik,Kocaeli'de falan hep HO plakalar mevcut.
Bursa için HO plaka gereksiz zaten plakalar M olarak düzenli bu yüzden yapılmıyor olabilir
16 m0427 mesken minibüsü çalışıyor bugün gördüm
İnat etmenin bir anlamı yok eninde sonunda herkes kartlı sisteme geçecek nedeni ise nakit ödeme kalkacak zaten kısa süre içinde bu enflasyonda para basmakta problem ödeme yapmakta plaka sahipleri biran önce geçmeli yoksa olan onlara olur.Dönüşüme girmeyen tek araç. Böyle bir durumda bağlanması ve kartlı sisteme ya da servise dönüşümü gerçekleşmeden çalışmaması gerekir. Seferleri de yolcusu da az olur bu koşullarda işleri de iyi olmaz neden böyle çalışıyor ki...
Gürsu'da da tek araç kalmıştı dönüşmeyen, araç bağlanmıştı. Sonrasında plaka sahibi araçsız bir şekilde M plakayı satmıştı, alan da servise dönüşmüştü diye hatırlıyorum yalan olmasın.
Bilmiyorum j10 bir araçtı içinde yolcu da vardıDönüşüme girmeyen tek araç. Böyle bir durumda bağlanması ve kartlı sisteme ya da servise dönüşümü gerçekleşmeden çalışmaması gerekir. Seferleri de yolcusu da az olur bu koşullarda işleri de iyi olmaz neden böyle çalışıyor ki...
Gürsu'da da tek araç kalmıştı dönüşmeyen, araç bağlanmıştı. Sonrasında plaka sahibi araçsız bir şekilde M plakayı satmıştı, alan da servise dönüşmüştü diye hatırlıyorum yalan olmasın.
Şoför arkası koltuklar tersEkli dosyayı görüntüle 22975
Ertuğrulgazi Minibüs Durağı'nda G7 kalkışı beklerken. Şu araçlar otobüs hatlarında değil de paralel hatlarda çalışsa kalabalık olmasa dolmuşların yerine çalışsa on numara.
Tıklım tıklım değilken ve bineceğim zaman yer bulduğum sürece minibüsleri seviyorum.
@Efe16![]()
Berbat bir araba jest isterse hiç koltuğu olmasın içinde bursa şehrine yakışmayan bir taşımacılık.Tıklım tıklım değilken ve bineceğim zaman yer bulduğum sürece minibüsleri seviyorum.
Şoför arkası koltuklar ters
Jest bazı illerde gerek fiyatı gerek motorundan dolayı galiba tercih ediliyor ya da Centro yu kullanmıyorlar onu anlamış değilim. İnegöl deki centrolar veya Bursa daki Centro gerçekten güzel araçlar ve minibüs hatları içinde uygun ki Kestel,Gürsu veya Millet Mah. Vb. minibüslerinde denenbilecek bir araca sahipBerbat bir araba jest isterse hiç koltuğu olmasın içinde bursa şehrine yakışmayan bir taşımacılık.
Jest bazı illerde gerek fiyatı gerek motorundan dolayı galiba tercih ediliyor ya da Centro yu kullanmıyorlar onu anlamış değilim. İnegöl deki centrolar veya Bursa daki Centro gerçekten güzel araçlar ve minibüs hatları içinde uygun ki Kestel,Gürsu veya Millet Mah. Vb. minibüslerinde denenbilecek bir araca sahip
Otomatik vites hem daha seri çalışır hem trafikte dur kalklarda falan aracı yormaz. Centro'lar güzel araç bende beğeniyorum devamlı kullandığım bir araç olduğu için. Sadece kapıları havalı kapı galiba ondan açılış kapanışları biraz yavaş kalıyor gibi geliyor ama kapasite anlamında da rahat.Bursa'daki tüm Jestler sıfır otomatik vites Otokar Centro ile yenilense dahi yeterli olacak. Centro'lar çok güzel araç
Otomatik vites hem daha seri çalışır hem trafikte dur kalklarda falan aracı yormaz. Centro'lar güzel araç bende beğeniyorum devamlı kullandığım bir araç olduğu için. Sadece kapıları havalı kapı galiba ondan açılış kapanışları biraz yavaş kalıyor gibi geliyor ama kapasite anlamında da rahat.
Yenilemişken ataklarla yenileselersi centronun kapasiteside jestten 5 kisi fazla olsun çağre değilki ukome ve burulaş bu konuda artık gerekli kararları almalı 8 metre ve altı taşımacılik kartlı sistemde yasaklanmalı.Bu yüzden 8 metre olmasa bile Centro'ya dönüşüm yine yeterli olacaktır. Batı Özel Halk Otobüsleri'nde Centro dönüşümüyle ilgili plan aşamasında bir durum var, duyumunu aldım. Eğer olursa önümüzdeki yaz bu oluşumdaki jestlerin büyük bir çoğunluğu otomatik vites Centro ile yenilenecek. @Efe16 abi seni de bilgilendirmiş olayım.
Yenilemişken ataklarla yenileselersi centronun kapasiteside jestten 5 kisi fazla olsun çağre değilki ukome ve burulaş bu konuda artık gerekli kararları almalı 8 metre ve altı taşımacılik kartlı sistemde yasaklanmalı.
Alırken 1 kerede alınıp çıkılacak indirim bile yapılır toplu alım olduğu için ama ilk bunu yasal bir sürece oturtmak lazım kimsenin laf söyleyemeceği duruma getirmek lazım bunu yapacak kurumlarda burulaş ve ukome.Yani keşke öyle olsa ama şu an 2017 - 2018 model Karsan Atak'lar bile 5 milyon civarında. Araç yenileme herkesin kolayca karşılayabileceği bir durum değil, mikrobüs dönüşümünde bile izin verilen en yaşlı Jest'ler ile dönüşüme girenler oldu. Bunun kredi bulması, ödeme planları vs. var. Karsan bir güzellik yapmadığı sürece toplu 8 metre geçişi zor. Şu an herhangi bir 8 metre otobüsün sıfırı 10 milyonun üzerinde. Otokar toplu alımlarda çok sağlam fiyat kıran bir şirket, sıfırı liste fiyatı 7.5 milyon lira olan Centro'lar için güzel bir anlaşma yapılırsa geçiş yapılır.
Centroları bende seviyorum ve aslında memnunuz bir yandan da İnegöl de tutmuş hatta bir köy hattında da kullanılıyor.Centrolar 35-G hattından tut B16A'ya kadar kapasitelerde hem sorun olmaz bir yandan da yolcu açısından rahat olur.@ali adlı bir üyemiz vardı bu aralar aktif değil. O Otokar araçlarını çok seven bir üyemizdi. Olsaydı güzel güzel anlatırdı. Otokar Centro'nun frenlerinin kapılarının ve süspansiyonlarının havalı olması onu minibüsten ayırıp bir otobüs haline getirmiş. Mini otobüs olarak tabir ettiğimiz "mikrobüs" kelimesi var ya, Centro o tabire çok uygun aslında. Ayrıca otomatik şanzıman düz vitesteki hantallığın da önüne geçecektir.
Bu yüzden 8 metre olmasa bile Centro'ya dönüşüm yine yeterli olacaktır. Batı Özel Halk Otobüsleri'nde Centro dönüşümüyle ilgili plan aşamasında bir durum var, duyumunu aldım. Eğer olursa önümüzdeki yaz bu oluşumdaki jestlerin büyük bir çoğunluğu otomatik vites Centro ile yenilenecek. @Efe16 abi seni de bilgilendirmiş olayım.
Novociti Life aslında güzel araç o da İnegöl de bir hatta sadece var o da köy hattı. Bursa da belirli hatlarda çalışanda var ve değerlendirilebilir. Ama normal novocity yüksek taban ve biniş inişler bir tık zor olabilir özelliikle bebek arabalı ve tekerlekli sandayleli yolcular için.Neden Isuzu novocity gibi araçlardan kimse bahsetmiyor sadece atak yok 8-9 mt araçlarda
Neden Isuzu novocity gibi araçlardan kimse bahsetmiyor sadece atak yok 8-9 mt araçlarda