Bursaray Hat 1: Emek-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Emek - Arabayatağı neden Geçit/Balat - Arabayatağı olmuyor diye bir soru sorup yanıtlamış olayım.

Emek ve Geçit/Balat istasyonları arasında sinyalizasyon / ATP sistemi devrede değil. Bu yüzden mevcut hatta ATP devrede çalışan tren seti direkt Geçit/Balat'a gitmiyor.

Mevcut treni her seferinde Emek - Geçit/Balat için ATP devre dışı/devrede yapmak yerine de mekik sefer düzenleyip Emek - Arabayatağı'nın hiçbir şekilde etkilenmemesini sağlıyorlar.
Merhabalar peki neden ATP sistemi devrede değil bunun için hangi gereklilikler yapılmalı ?

Ahmet Yesevi istasyonu tamamlandığında Geçit istasyonunda olduğu gibi mekik seferler olur mu yoksa tüm hat bitene kadar beklenir mi
Tüm hat bitecek yht ile beraber yıl sonu açılacak bir değişiklik olmazsa mekik seferler emek-şehir hastanesi arası devam edecek yeni vagonlar gelene kadar.

Şimdi ahmet yesevi istasyonu yanından geçtim alt geçidin mudanya yolu bölümü ve giriş çıkış bölümındeki betonlamaların büyük bölümü bitirilmiş.Ayrıca rayları tutacak olan beton bloklarda istasyon dışına istiflenmiş vinç vasıtasıyla açık bırakılan tünel bölümünden istasyona indirilecekler.Şehir hastanesi istasyonunda kazık çakma işlemleri sürüyor yıl başından itibaren toprak alma işlemleride başlar 1 yıla bu istasyon ve uzatma bölümü hazır hale getirilir artık.

Şimdi ahmet yesevi istasyonu yanından geçtim alt geçidin mudanya yolu bölümü ve giriş çıkış bölümındeki betonlamaların büyük bölümü bitirilmiş.Ayrıca rayları tutacak olan beton bloklarda istasyon dışına istiflenmiş vinç vasıtasıyla açık bırakılan tünel bölümünden istasyona indirilecekler.Şehir hastanesi istasyonunda kazık çakma işlemleri sürüyor yıl başından itibaren toprak alma işlemleride başlar 1 yıla bu istasyon ve uzatma bölümü hazır hale getirilir artık.
İlk etapta öncelik Gar İstasyonu, Şehir Hastanesi'ne daha zamanımız var. Sene sonu herhalde hattı tam olarak kullanırız.

Hasköy yolu üzerinden YHT Gar'a ve dolayısıyla Şehir Hastanesi'ne gidilebilen ancak şu an kullanılmayan bir yol vardı diye hatırlıyorum. O yol da bu vesileyle devreye alınır mı? Geçit ve otobana girmeden direkt ulaşımı sağlar gerek Mudanya'dan gerek Dereçavuş arka yolu aracılığıyla Terminal/Yunuseli tarafından...

Raylar da getirilmiş bu istasyon da Ocak sonu falan tahminimce açılır bence. Diğer istasyonların durumu nedir ?
Ahmet yesevi ve yht istasyonu yht hattıyla beraber açılır şehirhastanesi istasyonunda da çalışmalar devam ediyor o yetişirmi zor tabi yht hattı sene sonuna açılırsa o zaman tüm hat beraber açılmış olur.

Doğru tahmin etmişim yht istasyonu bitmiş olmalı çünkü
Yht istasyonu baya bitirilmiş gibi sadece orada yine inşaatla alakalı çalışmalar var bir haber sitesi paylaşmıştı oradan görmüştüm. Ahmet Yesevi İstasyonu da bir tık basık mı kalmış bana mı öyle geldi videodan dolayı anlamadım ? Umarız Ocak ayı icinde 2 istasyon açılır ve en azından YHT Gar'a kadar ulaşım sağlanılır oradan da Hızlı tren hattını kullanırız. Hatta YHT Gar'a kadar mekik tren gitse bile YHT Gar-Sehir Hastanesi aktarmalı otobüsler devreye girer o zaman.

Doğru tahmin etmişim yht istasyonu bitmiş olmalı çünkü
Topu topu 2 istasyon var zaten
Nasıl tahmin ettin şaştım kaldım
Kahin özelliginde var galiba efe bey 🤩 🤩🤩

bu arada bende bir tahminde bulunayım
iki istasyonda aynı seviyede bence
dogru düşünüyorum ama ispatlayamam ☕

Travers yerine blok konularak balastsız sistem sürdürülmüş. Yer altı istasyon olduğunu da hesaba katarsak vagonların hareketi esnasında uğultu vb. gürültülere hazırlayalım kendimizi

Geri