Bursa - İnegöl Özel Halk Otobüsleri

Mustafa Bozbey'in websitesinde İnegöl T-11 tramvay hattı projesi mevcut ama herhangi bir ilerleme veya gelişme göremedim hatta bu hat metrobüs'e dönecekti ve İnegöl'de de elektrikli otobüs ile İnegöl içi bir hat planlaması vardı. Acaba Burulaş'dan yana mı sorun oldu yoksa İnulaş tarafında mı ?

1766237285547.webp

Mustafa Bozbey'in websitesinde İnegöl T-11 tramvay hattı projesi mevcut ama herhangi bir ilerleme veya gelişme göremedim hatta bu hat metrobüs'e dönecekti ve İnegöl'de de elektrikli otobüs ile İnegöl içi bir hat planlaması vardı. Acaba Burulaş'dan yana mı sorun oldu yoksa İnulaş tarafında mı ?
Şehir içindeki projeler dururken bu traz ilçe projelerine başlamazlar zaman lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 28456
İnegöl il olursa İnegöl Belediyesi hayata geçirebilir

J10 İnegöl'deki en son Küçük Yenice köyüne çalışıyordu araç değişimi olmadıysa buradaki Yeniceköy'den bağımsız. Keşke İnulaş ile Özyenice falan hepsi anlaşsa bu araçları İnegöl'deki diğer merkez hatlarda da görebilsek bu araçlar çünkü güzel araçlar sadece iç kısmında belirli yerlerde İstanbul etiketleri kalsa da belirli yerlerde Burulaş-Büyükşehir Belediyesi stickerı yapıştırmışlardı. Bmc Procityler genelde İstanbul çıkması ki daha önceki mesajlarda hatta söylemiştim 1 adet İett kaplamalı BMC Procity ile Kent LF mevcut.

İnegöl içi ulaşımında neler yapılabilir onları sizlerle paylaşmak istedim:
-Sultan LF'ler köy hatlarına verilip, 12 metrelik araçlar merkez hatlarda çalışsa dar sokaklarda Sultan LF,Centro devreye alınabilir.
-Elektrikli otobüs alınıp İnegöl'de belirli hatlarda değerlendirilebilir ki İnegöl içini dolaşacak bir ring hattı veya kısa mesafeli hatlar oluşturulabilir.
-Metrobüs hattı eğer yapılacaksa eğer İnegöl içindeki yollar falan tekrardan elden geçirilip dar sokaklardan geçmeyecek trafiği etkilemeyecek bir hat olmalı.
-Oylat bölgesine bence teleferik hattı olabilir ki Hilmiye köyünden veya farklı bir konumdan kaldırılsa Oylat Mağarası-Oylat arası bir güzergah olabilir.
-Köy hatları nakit ile çalışanlar Bursakart'a bağlanıp oralarda Jest tarzı araçlar çalıştırılabilir.
-Hatlar tekrardan bence revize edilip ek hatlar oluşturulabilir ki belirli bölgelere hat ihtiyacı var belirli hatlarda da sağlam revizeler gerekli.
-İnegöl Turzim gerekirse Burulaş ile hareket edip 601 hattı sözleşmelileri gibi kartlı sistemde çalışsa 601 İnegöl-Kestel 601U İnegöl-Şehir Hast.-Uludağ Üniversitesi ve 602 İnegöl-Bursa Terminal hatları kartlı sisteme geçebilir.
-Yenişehir Havalimanı'na İnegöl'den de araç kaldırılabilir bence ilerleyen süreçte sezonlara göre ayarlanıp.
-İnegöl içindeki kiosk noktaları yetersiz onlar arttırılabilir.
-İnegöl'de aslında güzel bir Burulaş-İnulaş iş birliği yapsa İnegöl Terminali'nde bir şehiriçi otobüs park alanı yapılabilir.

Yukarıda paylaştığım Yenice BMC Procity'yi alıntıladığım sayfanın sahibi olan @16 BVH 48 isimli üyemiz bugün İnegöl'deydi hem çekim hem gözlem için.

İnegöl'ün köylerine nakit olarak çalışan -bahsettiğiniz- araçlardan bahsetti bana. Çoğu J9 ve J10'muş bu araçların ve yaşına göre sağlamlarmış.

Öbür yandan da Burulaş +15 otobüslerini filodan ayırmak istiyor. Araçlar yaşlandıkça uğraştırmaya başlar orası ayrı ancak sağlamsa bence uzun yıllar çalışmalılar. Barakfakih 124 nolu Koop.'un 2012 model J10'ları 2020 yılında pandemi döneminde sıfır Jest'ler ile yenilenmişti. Yani araçlar henüz 8 yaşındayken. Bence bu yaşlar otobüsler ve minibüsler için o kadar yaşlı değil. Filo yaş ortalamasını düşük tutma, aracın değerini korurken yenileme gibi gayelerle sık araç yenilemeyi doğru bulmuyorum. Burulaş'ın O345 Conecto'ları filodan ayırmaması, gittiği yere kadar kullanması lazım mesela.

Yukarıda paylaştığım Yenice BMC Procity'yi alıntıladığım sayfanın sahibi olan @16 BVH 48 isimli üyemiz bugün İnegöl'deydi hem çekim hem gözlem için.

İnegöl'ün köylerine nakit olarak çalışan -bahsettiğiniz- araçlardan bahsetti bana. Çoğu J9 ve J10'muş bu araçların ve yaşına göre sağlamlarmış.

Öbür yandan da Burulaş +15 otobüslerini filodan ayırmak istiyor. Araçlar yaşlandıkça uğraştırmaya başlar orası ayrı ancak sağlamsa bence uzun yıllar çalışmalılar. Barakfakih 124 nolu Koop.'un 2012 model J10'ları 2020 yılında pandemi döneminde sıfır Jest'ler ile yenilenmişti. Yani araçlar henüz 8 yaşındayken. Bence bu yaşlar otobüsler ve minibüsler için o kadar yaşlı değil. Filo yaş ortalamasını düşük tutma, aracın değerini korurken yenileme gibi gayelerle sık araç yenilemeyi doğru bulmuyorum. Burulaş'ın O345 Conecto'ları filodan ayırmaması, gittiği yere kadar kullanması lazım mesela.
@16 BVH 48 Öncelikle İnegöl'e hoşgeldiniz. Umarım memnun kalmışsınızdır.
Araçlar bu arada yaşına göre gerçekten sağlam ve halen aktif kullanıyor olması güzel fakat ilerleyen zamanlarda değişme girer. J10-J9'lar İnegöl'de servis taşımacılığında ve köy hatlarında falan da aktif kullanılan araçlar.
O345 Conectolar'dan 1 adeti Burulaş kaplaması ile İnegöl-Kurşunlu hattında aktif olarak çalışıyor ve gittiği yere kadar da gider diye düşünüyorum.
Filodaki araçlar revizeden geçmeli iç koltuk döşemelerinin değişimi tutunma borularının paslananlar ile eskilerle değişimi gibi ki yapılabilir neden olmasın.
Özyenice'deki Conecto manuel diye biliyorum ve Burulaş'dan falan alınmadı ki alınsa tabelası karton olmazdı ve manuel O345 Burulaş'da yok diye biliyorum.
İnegöl'de aktif kullansak da Sultan LF'lerin en azından koltuk döşemeleri falan değişse veya temizlenilse güzel olacak ondan yana çok da şikayet geliyor.

Aslında İnegöl-Bursa arası çift katlı araç çalışsa güzel olurmus onu farkettim fakat Ümitalan rampasında falan sorun olabilir belki. İnegöl de aslında müsaade edilse belirli bir yerde çalışabilir.

1770321045466.webp

Aslında İnegöl-Bursa arası çift katlı araç çalışsa güzel olurmus onu farkettim fakat Ümitalan rampasında falan sorun olabilir belki. İnegöl de aslında müsaade edilse belirli bir yerde çalışabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 32734

Ümitalan rampası Mudanya rampasından daha dik değilse zorlanmaz. Hatırlayamadım şimdi dikliğini. F1 2U falan çalıştı bu araç sorunsuz. Aslında 801, 901 ve 101'e de olur. Dürdane'de devirmezlerse tabii 😂

Ümitalan rampası Mudanya rampasından daha dik değilse zorlanmaz. Hatırlayamadım şimdi dikliğini. F1 2U falan çalıştı bu araç sorunsuz. Aslında 801, 901 ve 101'e de olur. Dürdane'de devirmezlerse tabii 😂
Dürdanede devirirler bunu 2U ve H1 harici pek bi yerde kullanamazsın birde 93 olabilir.

Düz yol hatlarda gider aslında. Ümitalan inişi dik çıkışı normal bir yol gibi düşünün. Ek olarak Gölbaşı rampasından inen 80T ler aklıma geldi onlar rahat iniyorsa bunlar da rahat iner.

Geri