Ya da raspberry pi gibi ufak tek kartlı sistemler üzerinden de kurulabilir. 4 GB raspberry pi 3.400 küsür liraymış hepsiburadada (muhtemelen böyle şirketler için özel fiyat vs gibi şeyler yaplıyordır ama) Böyle yaparsa burulaşa sadece yazılımı yazması kalır.
Doğru başlık neresi bilmediğimden bıraya yazıyorum.
Doğru başlık burası hocam bu konuyla ilgili özellikle bir başlığımız yok. Belki Bursa ulaşımı ile ilgili öneriler başlığı da olur ama olsun mahsuru yok.
Karsan Jest, araç renkleri gibi uzayan konular için uyarı yapmıştım aslında. Validatör konusu da bu iki konu kadar uzamaya doğru gidiyor. Bu konuyu böylece toparlayayım.
Henüz Burulaş'ın Asis'le anlaşmalı olmak zorunda olduğu 3 yıl daha var. Burada istediğimiz öneriyi yapsak ta, Burulaş bu önerilerimizi görse de eğer uygulamak isterse 3 yıldan önce uygulayamaz.
Mevcut Bursakart sisteminde bu sorunlarda hepimiz hemfikiriz
1) Validatör yavaşlığı
2) Bursakart web sitesi ve mobil uygulamasındaki sıkıntılar.
2. madde doğrudan Burulaş elinde ancak 1. madde için tek çözüm Asis'in Val8 cihazları. Hatta belki biyometrik veri doğrulama özelliği olan Val10 cihazlarının bu özellikleri kapatılarak hizmete alınması da iyi bir çözüm olur.
Onun dışında alternatif validatörler, bu validatörlerin sahip olması düşünülen işletim sistemleri vb. konulara bir müddet ara verelim bence. Başlıklar şişmesin.
Konuyu değiştirmiş olacağım ancak şu an validatörden, Jest'ten ve araç renklerinden daha mühim bir konumuz var. Bilet ücretleri.
Aksi bir durum olmazsa Şubat ayında zamlı tarife uygulanacak. Zam oranının %30 olduğu söyleniyor. Pahalılıktan ziyade tarifelerle ilgili bir tartışma başlatmak istiyorum.
Sizce bu kadar çeşitli tarife olmalı mı yoksa her tarifenin ortalaması tek bir ücret mi olmalı?
Örneğin Bağlarbaşı'nda oturan biri 44 TL tarifesi nedeniyle Acemler'e gitmek için 35H beklemek yerine B16A bekliyor. Bunun gibi bir hattın tercihinin düşük olup diğerinde yığılmanın olduğu örnekler çok. Bu konuda ortalama tek ücret, 90 dakika içerisinde ücretsiz/indirimli aktarma yöntemleri vb. hakkında ne söylemek istersiniz?