Bursa Özel Halk Otobüsleri 🚌

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dur bakalim ilk hafta açıklamaları ne olacak görelim

Yeni başkan Ramazan Çalan'ı da eski başkan Sadi Eren'i de yakından tanıyan @Berktuğ abinin yorumlarını bekliyorum.

Bu arada oy verip değişimi gerçekleştiren de esnaf. Demek ki ya önceki başkanın yönetiminde ya da yeni başkanın vaatlerinde değişimi gerektiren bir şeyler oldu.

Hayırlı olsun o zaman inşallah çözün odakli ve şu jestlerden kurtulduğumuz bir dönem olur ve öho grubuda rahat bir nefes alır

Minibüsçüler odası başkanının da değiştiği bu dönemde Engin Solmaz, Fahrettin Beşli ve Ramazan Çalan işbirliği yapıp Bursa ulaşımını kalkındırmalı. Birbirlerini engelleyerek, kısıtlayarak maalesef bir yere varılmıyor. Hem esnaf hem yönetim hem halk hak ettiğine kavuşsun.

Minibüsçüler odası başkanının da değiştiği bu dönemde Engin Solmaz, Fahrettin Beşli ve Ramazan Çalan işbirliği yapıp Bursa ulaşımını kalkındırmalı. Birbirlerini engelleyerek, kısıtlayarak maalesef bir yere varılmıyor. Hem esnaf hem yönetim hem halk hak ettiğine kavuşsun.
Araç boylarıyla ilgili kesinlikle çalışma yapılmalı burulaş ve öho nun bu durumu değiştirmesi lazım.

Geçen hafta ağırlıklı olarak; BURULAŞ Otobüs İşletme Müdürlüğümüzün, kent içi toplu taşıma hizmetlerini daha yaygın ve daha ekonomik sürdürebilmek için, hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında birlikte çalıştıkları Özel Halk Otobüslerinin aylık hak edişlerine esas bedelin, güncellenmesi görüşmelerine yoğunlaştık.Şubat 2026’dan geçerli olacak şekilde hayata geçirilen, toplu taşıma tarifesindeki artış oranının yolcu başına getirisi referans alınarak yapılan paylaşım modeli üzerinden; alt taşımacı, oda, kooperatif ve şirket bazlı yaptığımız müzakerelerde büyük ölçüde mutabakat sağladık.

X twitter Fahrettin Beşli

Anlaşma yapıldıktan sonrada araçlar ligili boyut iyileştirmeleri gündeme gelmeli artık

Anlaşma yapıldıktan sonrada araçlar ligili boyut iyileştirmeleri gündeme gelmeli artık

Minibüsçüler Odası ve Halk Otobüsçüleri Odası yeni başkanları umarım bu konuda minibüs işletimini bırakıp otobüs işletimine sıcak bakma düşüncesine sahiptir.

Eğer öyleyse masada anlaşılır UKOME'ye taşınır 2018/275 ve 2022/256 sayılı kararlara bir düzenleme gelir ondan sonra toplu alım vs. olmayacak iş değil.

Sözleşmeli taşımacılarda da köy/kırsal taşımacıları dışında kalan merkezi taşımacılara (Ayazlar, Bursabeyi, Yaztur, Akçalar) minibüs izni kesinlikle verilmemeli.

Sözleşmeli taşımacılarda da köy/kırsal taşımacıları dışında kalan merkezi taşımacılara (Ayazlar, Bursabeyi, Yaztur, Akçalar) minibüs izni kesinlikle verilmemeli.
Aynen öyle fahrettin beyin ve işletmecilerin bu konu hakkında iyice düşünüp karar almaları gerekiyor günü kurtarmak için değil kesin çözüm lazım.

Aynen öyle fahrettin beyin ve işletmecilerin bu konu hakkında iyice düşünüp karar almaları gerekiyor günü kurtarmak için değil kesin çözüm lazım.

Minibüs kötü araç değil her zaman söylüyorum ancak büyükşehirlerde belirli bir sayının üzerinde nüfusa sahip bölgelerde ana ulaşım hatlarında kullanılmamalı.

Ayrıca minibüs durak dönüşümleri tamamlandığında ve batı özel halk otobüsleri yeterli araç sayısına ulaştığında (yaparlarsa 600 tahditli plakalı araç) M plakalı çok sayıda araç olacak ve bunun sonucunda sözleşmeli taşımacılara pek alan kalmayacak. Özellikle kuzey ve doğu minibüsleri dönüşümleri gerçekleştirdiğinde Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na bağlı çalışan doğu grubu özel halk otobüsleri ile doğrudan rekabet olacak. Bu konular nasıl çözülür acaba? Sözleşmelilerin sözleşmesi bittiğinde yenilemeyerek yapılabilir belki. Ayrıca yeni ÖHO yönetiminin Doğu ÖHO'ya tutumu ne olacak onu da çok merak ediyorum.

Geri