Emirhan Sevdalı
WT Moderatör
İyiki kaybettim umarım şu minibüs olaylarından vazgeçip otobüse dönerlerRamazan Çalan dönemi başlamıştır. @Efe16 iddiayı kaybettin![]()
Dur bakalim ilk hafta açıklamaları ne olacak görelimİyiki kaybettim umarım şu minibüs olaylarından vazgeçip otobüse dönerler
Dur bakalim ilk hafta açıklamaları ne olacak görelim
Hayırlı olsun o zaman inşallah çözün odakli ve şu jestlerden kurtulduğumuz bir dönem olur ve öho grubuda rahat bir nefes alırYeni başkan ÖHO ve BURULAŞ arasında çatışmaların sertleştiği Levent Fidansoy döneminde en iyi başkandı diyeyim devamını siz getirin.
Hayırlı olsun o zaman inşallah çözün odakli ve şu jestlerden kurtulduğumuz bir dönem olur ve öho grubuda rahat bir nefes alır
Araç boylarıyla ilgili kesinlikle çalışma yapılmalı burulaş ve öho nun bu durumu değiştirmesi lazım.Minibüsçüler odası başkanının da değiştiği bu dönemde Engin Solmaz, Fahrettin Beşli ve Ramazan Çalan işbirliği yapıp Bursa ulaşımını kalkındırmalı. Birbirlerini engelleyerek, kısıtlayarak maalesef bir yere varılmıyor. Hem esnaf hem yönetim hem halk hak ettiğine kavuşsun.
X twitter Fahrettin Beşli
Anlaşma yapıldıktan sonrada araçlar ligili boyut iyileştirmeleri gündeme gelmeli artık
Aynen öyle fahrettin beyin ve işletmecilerin bu konu hakkında iyice düşünüp karar almaları gerekiyor günü kurtarmak için değil kesin çözüm lazım.Sözleşmeli taşımacılarda da köy/kırsal taşımacıları dışında kalan merkezi taşımacılara (Ayazlar, Bursabeyi, Yaztur, Akçalar) minibüs izni kesinlikle verilmemeli.
Aynen öyle fahrettin beyin ve işletmecilerin bu konu hakkında iyice düşünüp karar almaları gerekiyor günü kurtarmak için değil kesin çözüm lazım.
Minibüslerle ilgilide araç büyütme düşünceleri var hemen olmaz ama zaman içinde olacak diye bana dönüş yaptılar inşallah peyder pey yenilerler arabaları.Seçimlerin ardından yönetim kendini sahaya atmış. Yoğun hatlarda denetim yapmışlar
Seçimlerin ardından yönetim kendini sahaya atmış. Yoğun hatlarda denetim yapmışlar
Yeni yönetim yıllardır alışık olduğumuz "ben bunu istiyorum" aklından çıkıp halka biraz daha kulak verecekler gibi duruyorMinibüslerle ilgilide araç büyütme düşünceleri var hemen olmaz ama zaman içinde olacak diye bana dönüş yaptılar inşallah peyder pey yenilerler arabaları.
Yeni yönetim yıllardır alışık olduğumuz "ben bunu istiyorum" aklından çıkıp halka biraz daha kulak verecekler gibi duruyor
Umarım bu akıldan yana devam ederler.Özel Halk Otobüsleri beş parmağın beşinin de farklı olduğu bir oluşum. Muhtemelen yönetim de camiadaki halkın yararını düşünmeyip sadece kendi çıkarını düşünen tarafı memnun etmek yerine yaptığı işin bir kamu hizmeti olduğunun ve asıl patronun yolcu olduğunun farkında olan tarafı memnun etmeyi düşünüyor.
Umarım bu akıldan yana devam ederler.
İnşallah böyle düşünüyorlardır.Gerçekten bu dönüşüme ihtiyaç var öho minibüs kafasından kurtulursa herkes kazanır.Yeni yönetim yıllardır alışık olduğumuz "ben bunu istiyorum" aklından çıkıp halka biraz daha kulak verecekler gibi duruyor
İett, ÖTİS sisteminde yeni araç alanlara bilet desteği veriyordu (mesela yanlış hatırlamıyorsam çift katlı 15.000 biletti, yeni bir çift katlı alanın ilk 15 bin basımından İETT pay almıyordu.) böyle bir şey araç uzatanlara düşünebilir mi?Önceki başkanın son (3.) döneminde Özel Halk Otobüsleri araç yetersizliği sorunuyla çok fazla karşılaştı. İşlettikleri bazı hatların hizmet verdiği mahallelerin muhtarlarının yoğun takviye/büyük araç taleplerini karşılayamayıp 6K1, 6A, 97A, 1T/1TK, B33K gibi birçok hatta Burulaş'tan takviye araç getirildi. Bu da aslında önceki başkanın seçimi kaybetmesinin bir nedeni.
Şu anda da Özel Halk Otobüsleri bu hatlar başta olmak üzere birçok hatta zorlanıyor, bu hatların bazılarına hâlâ Burulaş'tan araç gelebiliyor, geri kalan hizmet bölgelerinde karşılayamadıkları yolcu talebinden dolayı mağduriyetler ortaya çıkabiliyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilgili birimler vs. ne zaman bir Ulaşım Ana Planı yapacak bilmiyorum ancak bu plan en kısa sürede yapılmalı.
Şu an umut verici olan ise Özel Halk Otobüsleri, eski yönetimin masa başında aldığı kararlardan farklı olarak saha denetimleriyle pratiğe de dikkat ediyor. Araç büyütmeleri gerektiğinin onlar da farkında ancak Bursakart entegrasyon sürecinde 20 - 25 aracı bulunan minibüs durağında dahi ortak/toplu hareket kolay olmuyorken 450 araçlık Özel Halk Otobüsleri'nde ortak/toplu hareketin hemen beklenmesi zor.
İnşallah böyle düşünüyorlardır.Gerçekten bu dönüşüme ihtiyaç var öho minibüs kafasından kurtulursa herkes kazanır.
Burutaş ek seferlere gidebiliyor hatta bazen kendi de yetemeyip mesela 97/A hattında Burulaş otobüsü görebiliyoruz. İlk etapta 20 araçlık minibüsten (Jest) küçük otobüse (8 metrelik araç) dönüş olsa bile biraz olsa nefes alınır.Bugün birçok ÖHO hattına Burulaş'tan takviye araç geliyorsa ya da ÖHO'nun şirket (BURUTAŞ) aracı giriyorsa bu kesinlikle minibüs işletmekte inat edenler yüzünden. Bu da ÖHO iç siyasetine etki eder.
Peyderpey yapılırsa iyi onlarda aynı şeyi işaret ettiler.İlk etapta 20 araçlık minibüsten (Jest) küçük otobüse (8 metrelik araç) dönüş olsa bile biraz olsa nefes alınır.