Bursaya tam uyumlu olduğu için minibüs hatlarında jestlerin yerini alabilme kapasitesi olduğu için.siz neden bu kadar çok 8 metreleri seviyorsunuz?
Bursaya tam uyumlu olduğu için minibüs hatlarında jestlerin yerini alabilme kapasitesi olduğu için.siz neden bu kadar çok 8 metreleri seviyorsunuz?
Aslında yolcu sayısının az olduğu bölgelerde Jest çalışması gerekirken bu durum yolcunun çok olduğu yerlerde oluyor. 8.5 metrelik araçların yolcu çoğunluğunun fazla olduğu yerlere girmesi gerekirken bu durum maalesef Jest ile yapılıyor aslında planlama burada baştan hatalı Mikrobüs ve ÖHO olarak iki ayrı platformda yürütülmeli Mikrobüs yolcunun fazla olduğu yerlere girdiği zaman bu sefer frekans sayısının arttırılması gerekecek Jest sayısı yeterli gelecek mi o da var ?
Şöyle birşey var ama ÖHO'da hem 12 metrelik hem Jest var ilanlardaki satılan hatlarda hem otobüs hem minibüs hissesi diye yazar. Mesela Güzel Gemlik grev zamanı 38 çalıştırdı demiştiniz. Güzel Gemlik ile anlaşma olsa Gemlik-Atatürk Caddesi arası hat neden olmasın 38 deki yoğunluk belki oraya kayacak ama 38 in yerini doldurmayabilir.Gölyazı Koop. her iki tip aracı da işletiyor. Yoğun olmayan saatlerde Jest, yoğun saatlerde Atak çıkarıyor.
Hatta yazın (turizm sezonu olması sebebiyle) Jestle bitirdikleri 5G seferi sonunda kalkış durağında yoğun yolcu talebi varsa şoförler her iki kalkış noktasında da (Üniversite İstasyonu ve Gölyazı) beklettikleri Atak'ları çıkarıyor.
Özel halk otobüsleri gibi çok sayıda aracın bir arada olup her bir aracın şahıslara ait olduğu bir sistemde bu uygulama çok çıkar çatışması çıkarır. Aslında UKOME ve Noter huzurunda plakaları askıya alıp özel halk otobüslerini kooperatifleştirip her bir araçta hisse sahibi olmalarını sağlarsak daha iyi olur. Uyumlu çalışma ortamı sağlanır. Hatta M xxxx plakalı minibüslerde de bu olabilir. Böylece gerektiği miktarda gerektiği ölçüde araç alınabilir. Sistem olarak İztaşıt gibi, Bursa'daki en yakın örneği Güzel Gemlik Koop. olan bir sistem yani.
Belki yeni alınacak araçlar HO plakaya geçer ama Bilecik'de mesela M plakadan HO plakaya geçildi mevcut plakalar HO olarak hizmet veriyordu. Aslnda bir süre tanınsa HO ya geçmek için belki o arada geçiş sağlanır.31 Aralık 2025 son tarih denilen HO (Halk Otobüsü) plaka uygulamasında tek bir HO plaka tescili/geçişi yapılmadan 2026'ya girdik.
Aslına bakarsanız aracın plakası HO olmuş M olmuş sivil olmuş önemli değil, önemli olan işletim kalitesi ancak...
Halk otobüsçülerinin statü savaşları, Hotkop, İnulaş ve Doğu ÖHO'nun 86/10553 kazanımlarına sahip olmayan atanmış M plakalı araçlarla işletim yapması, bir başka sözleşmeli yüklenici olan Barakfakih 124 nolu Koop.'un da araçlarına M plaka atanmasını talep etmesi M plakanın sadece bir harf olmadığını, yükleniciler gözünde güç gösterisi aracı olduğunu ortaya koyuyor.
Ben de tam bu yüzden HO plaka uygulamasını destekliyorum. Araç rengi konusunda benimsediğim düşünceye dönüşüm oldu, kazanımlı M plakalı araçlarla sözleşmeliler arasında bir fark kalmadı. Darısı HO (tek tip) plakaya geçişte.
Belki yeni alınacak araçlar HO plakaya geçer ama Bilecik'de mesela M plakadan HO plakaya geçildi mevcut plakalar HO olarak hizmet veriyordu. Aslnda bir süre tanınsa HO ya geçmek için belki o arada geçiş sağlanır.
Yok farklı plakada çalışıyorlar hocamEn son Gölyazı Koop. yeni araç aldı HO geçti mi hocam
O süre yıllardan beri tanınıyor ama icraat yok. En son da son tarih 31 Aralık 2025 olarak belirlenmişti ne oldu mesela?
Bursakart'a böyle birşey gelmemesi kötü oldu sarı NFC logolular bile kişiselleştirilirdi aslında kart numarasını girerek ne olacaktı validatöre kişiselleştirilmiş olarak geçecekti.EGO'da mesela anonim tam kartları Ego'nun websitesi üzerinden kişiselleştirilebiliyor. Bursakart'da da anonim tam kartlar ( yeni kartlar da öyle yazar) onları aslında Bursakart websitesi üzerinden isteğe bağlı kişiselleştirme yapılabilir bence.
Yok farklı plakada çalışıyorlar hocamya plaka geçmemekte ısrarcılar ya da ceza vs. uygulanmadan geçmeyecekler.
Çektiğim foto gece olduğu için iyi çıkmamıştı sildim bende yüklediğiniz iyi oldu.Yeni açılan 1TH (Uludağ Üniversitesi - Hasanağa) hattında çalışan B109. Bugün ayrıyeten B506 da çalışıyordu.
Yeni açılan 1TH (Uludağ Üniversitesi - Hasanağa) hattında çalışan B109. Bugün ayrıyeten B506 da çalışıyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 29753
Başta tabii ki kartlı sistem dönüşümlerinin artması, daha sonrasında filoda belki bazı değişiklikler, -artık denetimsizlik sonucu mu bilmiyorum ama- yersiz fiyat belirleyen işletmeler (örneğin Yeniköy Boğaz Koop vs) hakkında denetimlerin sıklaştırılması.Özlediğimiz hatlar, özlediğimiz işletim biçimleri...
Şu an son aylarda duyurulup açılmayan bir tek 772 (Orhaneli İçi Ring) hattı açılmadı diye biliyorum. Bir de @mustafag abinin bahsettiği B16C vardı.
Bu arada yeni yılın ilk günü vesilesiyle sormak isterim.
Bu yıl Bursa ulaşımında, Burulaş, özel halk otobüsleri, alt yükleniciler ve minibüsçüler nezdinde görmek istediğiniz, olmasını istediğiniz şeyler nedir? Ben minibüslerdeki kartlı sistem dönüşümlerinin artışını diliyorum.
Kesinlikle senle aynı düşüncedeyim minibüs hatlarının tamamının en acilinden otobüs hattına dönüşüp kartlı sisteme geçmesi gerek.Bu yıl Bursa ulaşımında, Burulaş, özel halk otobüsleri, alt yükleniciler ve minibüsçüler nezdinde görmek istediğiniz, olmasını istediğiniz şeyler nedir? Ben minibüslerdeki kartlı sistem dönüşümlerinin artışını diliyorum.
Bu yıl dilerim ki İnegöl için dileğim öncelikli olarak araçların değişmesini, hat revizelerinin doğru bir şekilde yapılıp ihtiyaç olan ve talep olan bölgelere göre hatlar açılmasını. İlçe içi farklı konumlarda 30 dk aktarma indirimi olmasını (621'den 631'e geçerken veya 621'den 616'ya geçerken farklı konumlar olmasından dolayı) trambüs hattını umarım görmeyi, elektrikli otobüslerin de İnegöl sokaklarında dolaşmasını, Bursakart sisteminin en kısa zamanda geliştirilmesini daha iyi hale getirilmesini dilerim.Özlediğimiz hatlar, özlediğimiz işletim biçimleri...
Şu an son aylarda duyurulup açılmayan bir tek 772 (Orhaneli İçi Ring) hattı açılmadı diye biliyorum. Bir de @mustafag abinin bahsettiği B16C vardı.
Bu arada yeni yılın ilk günü vesilesiyle sormak isterim.
Bu yıl Bursa ulaşımında, Burulaş, özel halk otobüsleri, alt yükleniciler ve minibüsçüler nezdinde görmek istediğiniz, olmasını istediğiniz şeyler nedir? Ben minibüslerdeki kartlı sistem dönüşümlerinin artışını diliyorum.
Bu M plakadan kaynaklı hakların hala Büyükşehir'e devredilmemesi hususunda Bakanlığa kızgınım. Büyükşehir'de şehir içinde ulaşım sektöründe tek söz sahibi Büyükşehir olmalı. Bakanlık başka işlere baksın. Hak devri yapıldığında işte o zaman özellikle şımarık batı grubunun yüzünü görmek isterdim. O çok güvendikleri M plakalarının aslında çokta guvenilmeyecek bir şey olduğunun farkına varmış olurlar.31 Aralık 2025 son tarih denilen HO (Halk Otobüsü) plaka uygulamasında tek bir HO plaka tescili/geçişi yapılmadan 2026'ya girdik.
Aslına bakarsanız aracın plakası HO olmuş M olmuş sivil olmuş önemli değil, önemli olan işletim kalitesi ancak...
Halk otobüsçülerinin statü savaşları, Hotkop, İnulaş ve Doğu ÖHO'nun 86/10553 kazanımlarına sahip olmayan atanmış M plakalı araçlarla işletim yapması, bir başka sözleşmeli yüklenici olan Barakfakih 124 nolu Koop.'un da araçlarına M plaka atanmasını talep etmesi M plakanın sadece bir harf olmadığını, yükleniciler gözünde güç gösterisi aracı olduğunu ortaya koyuyor.
Ben de tam bu yüzden HO plaka uygulamasını destekliyorum. Araç rengi konusunda benimsediğim düşünceye dönüşüm oldu, kazanımlı M plakalı araçlarla sözleşmeliler arasında bir fark kalmadı. Darısı HO (tek tip) plakaya geçişte.
Kesinlikle öyle bu 2 başlılık maalesef halka kötü hizmet olarak dönüyor bursa büyükşehir istediklerini yapamıyorda olabilir bu karmaşa yüzünden tüm plakalrın belediyeye devredilip ona göre halk yararına kararlar alınmasının önü açılmalı.Bu M plakadan kaynaklı hakların hala Büyükşehir'e devredilmemesi hususunda Bakanlığa kızgınım. Büyükşehir'de şehir içinde ulaşım sektöründe tek söz sahibi Büyükşehir olmalı. Bakanlık başka işlere baksın. Hak devri yapıldığında işte o zaman özellikle şımarık batı grubunun yüzünü görmek isterdim. O çok güvendikleri M plakalarının aslında çokta guvenilmeyecek bir şey olduğunun farkına varmış olurlar.
Hak devri yapıldığında işte o zaman özellikle şımarık batı grubunun yüzünü görmek isterdim. O çok güvendikleri M plakalarının aslında çokta guvenilmeyecek bir şey olduğunun farkına varmış olurlar.
Burulaş'ta otobüs bölümü kopmuş gitmiş, onun için ben kızma olayını çoktan geçtim. Geçmiş mesajlarında keşke BOİ geri gelse demiştim, keşke gelseBurulaş'a ayrıca kızmamız gerekiyor çünkü o iş te Burulaş sorumluluğunda.
Troleybüsler belirli hatlar için çok ideal. Bursa’nın otoban geçişli F1, 2U, H1 ve H4 gibi hızlı hatlarında bile teknik olarak troleybüs kullanmak mümkün. Yokuş olan hatlarda troleybüs hattı yapılsa bile şarj derdi yok en önemlisi. Dar sokaklar bazı hatlarda sorun olabilyor oraya da E-Atak,Habaş ve BMC nin elektrikli araçları kullanılabilir o zaman.Ekli dosyayı görüntüle 29860
Görmüş olduğunuz Kırım Troleybüs hattı. Tam tamına 86 km güzergaha sahip, şehirler arası bir troleybüs hattı
Ekli dosyayı görüntüle 29861
Bu da Özbekistan Ürgenç'te çalışan tek yönü 32 km olan troleybüs hattı.
Yurtdışında otobanlar daha yüksek hızlarla seyredildiği için troleybüslerin çalışmasının uygun olmadığı yollar, zaten troleybüsler de boynuz atması riskine karşı yüksek hızlara çıkmayacak şekilde üretilirler. Bozankaya troleybüsleri 80 km hıza çıkabilecek şekilde üretildiğinden Bursa'daki otoban geçişli F1, 2U, H1 ve H4 hatlarında çalışmasının uygunluğuna siz karar verin.
Onun dışında 12 metre araçların geçtiği, katener ve boynuzların varlığının herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği tüm hatlarda troleybüs işletimi yapılabilir. Bunu neden mi söylüyorum. En başında dediğim gibi bataryalı elektrikli araçlara karşıyım, bana kalsa hiç kullanılmamalılar, kullanılacaksa da olabildiğince az kullanılarak ağırlık troleybüslere verilmeli. Dert burada şarj veya menzil değil, bu bataryalar dünyada sınırlı olan ve çıkarılması, işlenmesi çevreye çok zararlı olan "lityum" madeninden elde ediliyor. Bu bataryalar elbet eskiyecek/ölecek bunun bertarafı da var. Kimine göre çevrecilik (?) kimine göre maliyet düşüklüğü, kimine göre keyif nedeniyle toplu taşımada elektriklileştirmenin dolaylı olarak böyle bir maliyeti var. Buradaki maliyet, parasal anlamda değil, uğruna çevresel olarak ödediğimiz bedel.
Bu yüzden içten yanmalı motorların @Efe16 'nın bahsettiği maliyetleri, egzoz dumanının çevreye zararı gibi sorunlara çözüm olarak bataryalı elektrikli otobüsler yerine eski dostumuz troleybüsleri kullanalım, orta yolu bulalım.
Bu süreçte Habaş, Karsan, BMC gibi 8-9 metrelik elektrikli otobüs üreten firmalardan araçların troleybüs versiyonunu isteyerek kısa otobüs hatlarına da çözüm bulunabilir. Bu sadece otobüs hatlarında elektriklileştirme için sunduğum çözümdü. Raylı sisteme alternatif yer altı/yer üstü trambüs hatları başka bir mesajın konusu.
Troleybüsler belirli hatlar için çok ideal. Bursa’nın otoban geçişli F1, 2U, H1 ve H4 gibi hızlı hatlarında bile teknik olarak troleybüs kullanmak mümkün. Yokuş olan hatlarda troleybüs hattı yapılsa bile şarj derdi yok en önemlisi. Dar sokaklar bazı hatlarda sorun olabilyor oraya da E-Atak,Habaş ve BMC nin elektrikli araçları kullanılabilir o zaman.