Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Kocaelide belediye ve ÖHOlarda şöyle bir muhabbet var mesela örnek olarak hattımız e12 olsun bu hatta sitelerden binen kişi kartı okutmadan önce şoföre Setbaşında ineceğini söylüyor ve ona göre fiyat normal hat tarifesine düşüyor. Şoför kendi vadilatöründen bir tuş ile bunu ayarlıyor. Kocaelide Kentkart kullanılıyor bu özellik asiste varmı bilmiyorum. Bursa'da da olabilir
İett’deki Şile hatları da böyle yanılmıyorsam

Kocaelide belediye ve ÖHOlarda şöyle bir muhabbet var mesela örnek olarak hattımız e12 olsun bu hatta sitelerden binen kişi kartı okutmadan önce şoföre Setbaşında ineceğini söylüyor ve ona göre fiyat normal hat tarifesine düşüyor. Şoför kendi vadilatöründen bir tuş ile bunu ayarlıyor. Kocaelide Kentkart kullanılıyor bu özellik asiste varmı bilmiyorum. Bursa'da da olabilir

Asis bu özelliği destekliyor ama uygulamak Burulaş'ın elinde tabii. Örnek için sağ ol.

1768043408488.webp

Kocaeli başlığında şu fotoğrafı görünce bende bu başlık altın başka konu bulmuş oldum. Biz de bu elektronik tabelalar neden adam akıllı kullanılmıyor? Hep "emniyet kemeri takın", "takip mesafesini koruyun", "hayırlı yolculuklar" gibi saçma sapan şeyler yazıyor. Bu yazıları yazmak için mi diktiniz o tabelaları? Şehrin batısında adam akıllı bilgilendirme yapan bir tek Acemler'de var. Bir de Altıparmak'ta ki biraz daha düzgün çalışıyor, en azından cadde boyunca U dönüşü ve sola dönmek yazıyor.

Mudanya yolu Akpınar'ın orada ki ve İzmir yolu Küçük Sanayi'nin orada ki tabela ise üstte yazdığım bana göre saçma yazılar yazıyor. Otosansit'in orada bulunan tabelaya dikkat etmedim

Konu amacından sapmasın diye burada yanıtlayayım.

D23 hattına daha sık çalışacak şekilde 8 metrelik araçlar sabitlense daha sağlıklı ve güvenli olur düşüncesindeyim.

Yeni Atak'lar maalesef 8 ileri ZF şanzımana sahip ve kontrolcüleri vites sabitlemeyi/sınırlamayı desteklemiyor. Üstelik bildiğim kadarıyla pedala entegre retardere sahip. Yani fren kullanım gereksinimi yüksek araçlar.

Yine de araç ağırlığı ve uzunluğu gibi nedenlerle bu araçlar D23 için daha uygun. Bir de eski D23 güzergahından D23A (veya D13T) koduyla, Gürsu TOKİ - Narlıdere - Barakfakih... şeklinde Kestel veya Gürsu İstasyonu'na hat götürülse alternatif olabilir. Bu önerdiğim hatta Barakfakih Koop.'un Jest'leri bile çalışabilir (iş barışı bunu beğenmedi 😂)

Konu amacından sapmasın diye burada yanıtlayayım.

D23 hattına daha sık çalışacak şekilde 8 metrelik araçlar sabitlense daha sağlıklı ve güvenli olur düşüncesindeyim.

Yeni Atak'lar maalesef 8 ileri ZF şanzımana sahip ve kontrolcüleri vites sabitlemeyi/sınırlamayı desteklemiyor. Üstelik bildiğim kadarıyla pedala entegre retardere sahip. Yani fren kullanım gereksinimi yüksek araçlar.

Yine de araç ağırlığı ve uzunluğu gibi nedenlerle bu araçlar D23 için daha uygun. Bir de eski D23 güzergahından D23A (veya D13T) koduyla, Gürsu TOKİ - Narlıdere - Barakfakih... şeklinde Kestel veya Gürsu İstasyonu'na hat götürülse alternatif olabilir. Bu önerdiğim hatta Barakfakih Koop.'un Jest'leri bile çalışabilir (iş barışı bunu beğenmedi 😂)
Gürsu Toki araçları yine kendi Jestleri ile devam edebilir veya mikrobüs dönüşümüne giren filoyu yarı yarıya Atak ile dönüştürebilir ki başından bu minibüs dönüşümlerinde filo yarı Atak yarı Jest olsa belki şuan bunları konuşmuyor olurduk.

Geri